Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši Odbojkašice

Zvezda u nedelju domaćin Dinamu i Partizanu

Izvor: SD Crvena zvezda

Utakmicama 17. kola BPŠ Superlige Srbije u obe konkurencije Crvena zvezda nastavlja borbu za što bolji plasman pred Mini ligu koja startuje početkom februara.

Crvena zvezda će u nedelju biti domaćin dve utakmice, a program će započeti odbojkašice Crvene zvezde i Dinama iz Pančeva u 18 časova.

Crveno-bele se nalaze u odličnoj formi. U seriji su od pet pobeda u nacionalnom prvenstvu, protiv Železničara (3:1), Partizana (3:1), Uba (0:3), TENT-a (3:1) i Vizure (2:3). Na prvom su mestu na tabeli Superlige sa skorom 12-4 i 35 bodova, koliko ima i drugoplasirano Jedinstvo koje ima nešto slabiju set razliku.

Iako je Dinamo u prošlom kolu zabeležio tek prvu pobedu ove sezone, treba biti oprezan jer je u 16. kolu u Pančevu pao Železničar koji je poražen rezultatom 3:2. Odbojkašice Dinama su na začelju tabele sa samo jednom pobedom i 15 poraza.

U prvom delu Superlige Zvezda je u Pančevu slavila rezultatom 1:3, po setovima 17:25, 21:25, 25:20, 28:30.

Utakmica 17. kola BPŠ Superlige Srbije između Crvene zvezde i Dinama igra se u nedelju 20. januara od 18 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu. Meč će suditi Biljana Đerfi i Aleksandra Balandžić.

Nakon meča odbojkašica sledi „večiti derbi“ u kojem će odbojkaši Crvene zvezde dočekati Partizan.

Naši odbojkaši su posle dva vezana poraza od Spartaka iz Subotice (1:3) i Vojvodine NS seme (3:0) ostvarili i dve pobede protiv VA 014 Bauvezena (3:0) i Spartaka u Ljigu (1:3). Na 2. su mestu na tabeli sa 12 pobeda, 4 poraza i 34 boda.

U međuvremenu su crveno-beli završili takmičenje u CEV Kupu Izazivača pošto su i u revanš meču osmine finala poraženi od Monce sa 3:1.

U prethodnom kolu domaćeg šampionata Partizan je na svom parketu izgubio od Novog Pazara sa 1:3, pa se tako našao u borbi timova plasiranih u donjem delu tabele. Nalazi se na 7. mestu na tabeli sa pet pobeda i 11 poraza koliko imaju i poslednje dve ekipe VA 014 i Spartak iz Ljiga koji imaju dva, odnosno tri boda manje od crno-belih.

U prvom delu sezone Crvena zvezda je izgubila od večitog rivala rezultatom 3:1, po setovima 25:22, 25:11, 16:25, 27:25, tako da će ovo biti odlična prilika za crveno-bele da poprave utisak i savladaju najljućeg rivala.

Utakmica 17. kola BPŠ Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana na programu je u nedelju 20. januara od 20.30 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu. Meč će suditi Vladimir Cvetković i Darko Savić.

Ulaznice za oba meča će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama