Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда без проблема савладала ФМП

У оквиру 16. кола АБА лиге Црвена звезда је дочекала екипу ФМП-а из Железника. За разлику од Еврокупа, где имају тежак распоред, црвено-бели су у регионалном такмичењу у изузетно доброј позицији, јер имају практично осигурано прво место на крају лигашког дела такмичења. ФМП-у је, са друге стране, ово био први меч након одласка Драгана Апића у редове Локомотиве Кубањ. На крају победа Црвене звезде 79-62, у мечу где се питање победника малтене није ни постављало. У редовима победничке екипе најефикаснији је био Огњен Добрић са 14 поена, пратили су га Џо Рагланд са 12 и Маик Цирбес са 11 поена. ФМП је у својим редовима имао само двојицу играча који су утакмицу завршили са двоцифреним бројем поена – Марзет и Јеремић по 11 поена, што довољно говори како је изгледао напад гостију вечерас.

Црвено-бели су солидно отворили утакмицу, па већ у првој деоници игре долазе до двоцифрене предности. Нападачка продукција ФМП-а је потпуно заказала на старту. Тек пред крај првог дела гости из Железника успели су да погоде нешто са дистанце, али је то било недовољно да би ухватили какав-такав резултатски прикључак. Осим пар погодака са линије 6,75 , нисмо ни у другој четвртини гледали претерано садржајну кошарку. ФМП се, поред проблема у нападу, мучио и са линије слободних бацања. Истакао се Марко Кешељ својим поенима за три поена и скоковима у нападу, након чега је Звезда поентирала. О томе какву смо кошарку гледали најбоље сведоче проценти шута – средином друге четвртине Звезда је имала 40% шута из игре, а ФМП поражавајућих 28 процената. Тројком Рагланда, те поенима Симанића из контре Звезда је пред одлазак на одмор отишла на 20 поена предности.

Добрим потезима трећу четвртину је отворио Џо Рагланд, да би на другој страни одговорио двема тројкама Марко Јеремић. Морао је Томић, након поготка Ђорђевића после офанзивног скока, да тражи минут одмора. Ништа се битније није променило у наставку меча. Црвено-бели су имали проблема да заграде и осигурају дефанзивни скок, али ни екипа ФМП-а није знала то да претвори у поене. Поени из контре Добрића и тројка Ненадића на почетку последње четвртине приморале су тренера гостију да тајм-аутом покуша да прекине серију Звезде. Уследио је празан ход на обе стране, који је својим поготком за три поена прекинуо Били Берон. Надовезао се и Мухамед Фаје својом тројком за 69-52, практично ставивши тачку на утакмицу. До краја меча црвено-бели су без проблема одржали предност, наставивши низ победа у дуелима са ФМП-ом.

Скочи на траку са алаткама