Фудбал Фудбал/Вести

Вукановић ново Звездино појачање

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Алекса Вукановић ново је зимско појачање Црвене звезде.

Нападач који је јесенас у дресу Напретка постигао 12 погодака, са шампионом Србије потписао је трогодишњи уговор и очекује се да већ сутра буде на располагању стручном штабу црвено-белих на Кипру.
– Осећам част и одговорност што сам постао део Црвене звезде, за мене највећег клуба у Европи и свету. Упркос иностраним понудама, позив шампиона Србије разрешио је све дилеме по питању наредног корака, па сам са прегршт мотива стигао у Љутице Богдана. Надам се да ће нам пролеће донети бројне заједничке тренутке среће, да ћу сезону завршити као најбољи стрелац, а да ће клуб увећати број трофеја за још два. Наравно, подстрек више су и европски изазови и амбиција да наставимо континуитет добрих резултата на интернационалној сцени – истакао је корпулентни офанзивац.
Фудбалер рођен 1992. године други је играч који је ове зиме стигао из Крушевца у Љутице Богдана пошто је претходно Звездин дрес задужио Милош Вулић.
– Чуо сам се са Вулићем након што је потписао уговор, али и пре него што сам стигао у Београд. Открио ми је шта ме чека, пренео низ позитивних импресија и потврдио да је Звезда прави избор. Драго ми је што ћемо наставити сарадњу.
Спортски директор Митар Мркела истакао је задовољство због ангажмана тренутно најбољег стрелца Супер лиге.
– Презадовољан сам што је Алекса Вукановић потписао уговор са Црвеном звездом, његовим ангажманом наставили смо праксу довођења најбољих домаћих фудбалера. Ради се о играчу који се одлично сналази на неколико позиција у офанзиви, а ми највише од њега очекујемо у улози левог шпица где је и пружао најбоље партије у Напретку о чему сведочи голгетерски учинак ове сезоне. Очекујем да настави досадашњи тренд сјајних игара јер је играч који добро познаје домаћи фудбал, већ неколико сезона игра у Супер лиги и савршено је адаптиран на оно што га чека. Такође, верујем да ће нам од лета бити од помоћи у европским квалификацијама – истакао је Мркела још једном откривши планове црвено-белих у наставку прелазног рока:
– За нас је приоритет одлазак играча, али кад се појави неко изузетно квалитетан обавеза Црвене звезде је да реагује. Алекса Вукановић је неко ко није могао да се заобиђе у овом прелазном року, а видећемо шта ће предстојећи дани донети.
Подсетимо, осим Вукановића и Вулића, конкуренцију су у редовима шампиона, током актуелног прелазног рока, појачали још Немања Милуновић, Дејан Видић и Ерик Јирка који је летос потписао уговор са Црвеном Звездом, али је остао на шестомесечној позајмици у Спартаку из Трнаве.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама