Fudbal Fudbal/Vesti

Defanziva, ofanziva i ubrzanje igre

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Ritam na zimskim pripremama polako se pojačava. Treći trening u Pafosu, a drugi današnji, protekao je u radu po grupama.

Fudbalere Crvene zvezde vedar duh ne napušta, iako je utorak prvi dan sa dva treninga od dolaska na Kipar.
I pored velikog pljuska, orni su bili za rad izabranici šefa stručnog štaba Vladana Milojevića, koji je ovaj put pulene podelio u dve grupe – defanzivnu i ofanzivnu.

Nešto pre 17 časova na teren stadiona „Stelos Kurjakidis“ izašli su najpre odbrambeno orjentisani igrači i oni koji pokrivaju centralni deo sredine terena. Zagrevanje je uobičajeno poveo kondicioni trener Ivan Vučetić i za početak su trčali po širini terena, uz obavezno istezanje u pauzama.

Posle toga su prešli na popularnu ševu i igru u krugu podeljeni u dve grupe, a zatim su im trener Milojević i njegov asistent Milan Kosanović podelili zadatke i u centru pažnje bila je pas igra.

Defanzivci su zajedno sa veznim igračima radili na dodavanjima, odnosno cirkulaciji lopte i ulasku u igru kroz pasove i posle kroz funkcionalne treninge. Sledeća faza je bila uz istrčavanja između dva kaznena prostora.

Ofanzivci su imali malo drugačije funkcionalne vežbe. Fokus je, takođe, bio na pas igri, ali i na posedu lopte i provlačenju kroz linije. Pre završnice su radili i podeljeni tako da čine petougao sa jednim ili maksimalno dva dodira kako bi se lopta što brže razmenila i prenela.

Poenta rada obe grupe tokom popodnevnog treninga bila je što bolja cirkulacija lopte i rad na pobošljanju brzine kretanja čime bi se ubrzala i sama igra.

Nove obaveze na Kipru čekaju Zvezdine fudbalere u sredu pre podne.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama