Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši SDCZ

Odbojkaši Zvezde otputovali u Italiju

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Odbojkaši Crvene zvezde u utorak (19 časova) gostuju ekipi Vero Volej Monca u Italiji u revanš meču osmine finala CEV Kupa Izazivača.

U prvom meču u Beogradu slavila je italijanska ekipa rezultatom 0:3, po setovima 17:25, 20:25, 18:25, pa naša ekipa pred sobom ima gotovo nemoguć zadatak da se plasira u sledeću rundu takmičenja.

Crveno-beli su u prvoj utakmici na početku setova parirali iskusnim odbojkašima Monce koji su u završnicama dolazili do ključne prednosti koju su pretvarali u vođstvo, a na kraju i u maksimalnu pobedu.

Druga utakmica osmine finala CEV Kupa Izazivača između Monce i Crvene zvezde igra se u utorak 15. januara od 19 časova u Kendi Areni u Monci (Italija). Meč će suditi Ignat Mitev iz Bugarske i Sijarhei Budžeika iz Belorusije.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Pobednik duela Crvena zvezda – Vero Volej Monca u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz dvomeča Savo Volej Kupio (Finska) – Kalcit Volej Kamnik (Slovenija). U prvom duelu ova dva tima slavili su Finci rezultatom 3:2 (22:25, 25:17, 24:26, 25:23, 15:8).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama