Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Одбојкаши Звезде отпутовали у Италију

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Одбојкаши Црвене звезде у уторак (19 часова) гостују екипи Веро Волеј Монца у Италији у реванш мечу осмине финала ЦЕВ Купа Изазивача.

У првом мечу у Београду славила је италијанска екипа резултатом 0:3, по сетовима 17:25, 20:25, 18:25, па наша екипа пред собом има готово немогућ задатак да се пласира у следећу рунду такмичења.

Црвено-бели су у првој утакмици на почетку сетова парирали искусним одбојкашима Монце који су у завршницама долазили до кључне предности коју су претварали у вођство, а на крају и у максималну победу.

Друга утакмица осмине финала ЦЕВ Купа Изазивача између Монце и Црвене звезде игра се у уторак 15. јануара од 19 часова у Кенди Арени у Монци (Италија). Меч ће судити Игнат Митев из Бугарске и Сијархеи Буџеика из Белорусије.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Победник дуела Црвена звезда – Веро Волеј Монца у четвртфиналу ће играти против бољег из двомеча Саво Волеј Купио (Финска) – Калцит Волеј Камник (Словенија). У првом дуелу ова два тима славили су Финци резултатом 3:2 (22:25, 25:17, 24:26, 25:23, 15:8).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама