Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Zvezda dočekuje FTC Telekom

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Novogodišnji i Božićni praznici završeni su i za naše vaterpoliste. Crveno-bele u sredu 9. januara očekije susret 6. kola LEN Lige šampiona. Na dorćolski bazen „Milan Gale Muškatirović“ dolazi mađarska ekipa FTC Telekom iz Budimpešte, poznatiji kao Ferencvaroš.

Zvanični šampion naših severnih komšija dolazi u Beograd kao apsolutni favorit. U dosadašnjem toku elitnog vaterpolo takmičenja ekipa iz Budimpešte ostvarila je tri pobede (ZF Eger 16:9, Dinamo Moskva 13:6 i Steaua Bukurešt 9:6) i dva poraza (CNA Barseloneta 8:9 i Pro Reko 6:9). Sa devet osvojenih bodova trenutno zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli grupe „A“. O bogatoj istoriji ovog kluba govori i podatak da su 22. puta bili šampioni Mađarske, 17. puta pobednici nacionalnog kupa Mađarske, a na međunarodnoj sceni osvojili su devet trofeja (dva LEN Evrokupa, četiri Kupa pobednika kupova i tri LEN Super kupa).

Naši vaterpolisti koji i dalje ne znaju za uspeh u ovosezonskom elitnom takmičenju prevashodno moraju ovaj meč da shvate kao novu školu i pripremu za ono što im je u ovom momentu daleko važnije, a to je regionalna A1 liga. Crveno-beli su u A1 ligi već u seriji od četiri meča bez poraza (ostvarene dve pobede i dva remija), a već u subotu 12. januara na Dorćolu dočekuju dubrovački Jug.

– LEN Liga šampiona:
Crvena zvezda : FTC Telekom Budimpešta
Bazen: SC „Milan Gale Muškatirović“
Datum: Sreda, 9. januar
Početak: 20:30 časova

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama