Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Zvezdaštvo Fudbal/Omladinski pogon

Iza juga Marakane – Zdravlje i trofeji

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Biseri Crvene zvezde, poput prvotimaca, otišli su na zasluženi odmor, a najtalentovanija petorka sa terena iza juga Marakane pre pauze otkrila nam je novogodišnje želje na fudbalskom planu.

Bogdan Jočić, jedan od članova omladinske selekcije koji je imao zapažen učinak u 2018. godini, poželeo je da sa saigračima niz uspeha nastavi i u predstojećem periodu.

– Lično bih želeo da odbranimo omladinsku krunu i prasiramo se drugu godinu uzastopno u Ligu šampiona za omladince. Na dobrom smo putu, jedan smo od konkurenata za titulu, a nadam se da ću uspesima doprineti pre svega sa što više asistencija i pogodaka – istakao je ofanzivni vezista crveno-belih juniora.

Pođednake želje talentovani fudbaler imao je i za izabranike Vladana Milojevića.

– Želja, kad je prvi tim u pitanju mi je da tokom proleća ostvare što veću bodovnu razliku i ubedljivo stignu do titule. Ostanak na nacionalnom tronu upotpunilo bi osvajanje Kupa Srbije i dugo priželjkivana dupla kruna. Nadam se da će da nastave da igraju ovako, dominantni su i očekujem da sezonu završe kako su započeli.

Ilija Babić, napadač kadetskog tima Crvene zvezde, odličnim igrama dobio je i šansu u redovima omladinaca, a generaciji 2002. čiji je član poželeo je da nastave sa sjajnim igrama.

– Svim saigračima želim da prođu bez povreda, da ih posluži zdravlje i da osvojimo titulu. U Zvezdi se uvek očekuju najbolji rezultati, računaju se samo trofeji, a mi smo u prvenstvo ušli kao branioci kadetske krune. Očekivanja donose blagi pritisak, ali i predstavljaju veliki motiv. Umemo da se nosimo sa bojama koje branimo i ne sumnjam u uspeh.

Učenik Slavoljuba Đorđevića nije imao dilemu ni po pitanju želja kad su u pitanju prvotimci.

– Seniorima želim da ponove uspehe iz 2018. godine. Sve su nas obradovali, vratili elitu u Beograd, više puta napunili Marakanu. Iskreno se nadam da ćemo sve češće biti svedoci Lige šampiona u Ljutice Bogdana.

Saglasan sa Jočićem i Babićem bio je i Nikola Mituljikić, najbolji mlađi kadet crveno-belih.

– Sjajna jesen je kako iza nas tako i iza prvog tima. Uspeli smo da na dominantan način, uz stopostotan učinak, okončamo godinu i nadam se da ćemo u sledećoj biti još bolji. Završili smo polusezonu sa gol razlikom 80:1 i priželjkujem da tokom proleća budemo još efikasniji, a da se naša mreža ne zatrese više ni jednom. Naravno, priželjkujem da nas izbegnu i povrede, što uz duplu krunu želim i prvom timu – istakao je mladi fudbalski arhitekta iz selekcije Marka Neđića.

Zdravlje i trofeje svim igračima Crvene zvezde, kako na seniorskoj pozornici tako i u omladinskoj školi, poželeli su i Viktor Radojević, levi bek i najbolji pionir, i Lazar Đurić, ofanzivac proglašen za najboljeg u konkurenciji igrača rođenih 2005. godine.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama