Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda slavila u Banovićima

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Košarkašice Crvene zvezde zabeležile su i šestu pobedu u WABA ligi nakon isto toliko utakmica trijumfom u Banovićima protiv istoimenog domaćina – 92-77 (34-17, 22-18, 14-21, 22-21).

Crveno-bele su vodile od prvog do poslednjeg minuta utakmice protiv debitanta u regionalnom takmičenju, u prvoj četvrtini stvorile veliku prednost koja je bila osnova za šestu pobedu, i koju su kontrolisale do kraja susreta.

Zvezda je energično ušla u utakmicu koju je otvorila serijom 6-0, da bi već na isteku petog minuta igre nakon nove serije od šest vezanih poena imala i dvocifrenu prednost (7-18), posle poena Mine Đorđević. Zvezda je u serijama lomila protivnika u najranijoj fazi meča, Đorđević je povela novu seriju od 7-0, da bi trojkom Kristina Topuzović donela crveno-belima +20, (14-34). Demirović i Perović na drugoj strani postavljaju 17-34 za kraj prvih deset minuta.

Izabranice Dragana Vukovića u drugom periodu igre su stečenu prednost rutinski održavale, ne dozvoljavajući protivnicama da razliku snize ispod deset poena ni u jednom trenutku, a mini serijama od pet poena su stigle do prednosti 33-55, rezultat koji je stajao na semaforu nakon prvog poluvremena.

Treća deonica je pripala domaćoj ekipi, koja je sa dve serije uspela da smanji visoku razliku, Nikolina Zubac je predvodila ekipu Banovića sa šest vezanih poena do 50-64, ali nisu uspevale nijednom da ozbiljnije ugroze Zvezdinu prednost i ispostaviće se pobedu na ovom susretu.

U poslednji kvartal šampion Srbije je ušao sa 14 poena prednosti, koju je nadogradio do kraja utakmice. Četiri uspešna pokušaja van linije 6,75, 9 od 18 poena kapitena Aleksandre Katanić, uz dve trojke kada je trebalo potvrditi pobedu i postaviti konačan rezultat. Poslednje poene na utakmici postigla je Nikolina Zubac za konačnih 77-92.

24 poena Mina Đorđević, 18 Aleksandra Katanić, 12 Snežana Bogićević, dok je 11 ubacila Kristina Topuzović. Na drugoj strani tripl-dabl Latinke Dušanić (13p 10sk 12as) i dabl-dabl Nikoline Zubac (25p 11sk).

U 10.kolu WABA lige Zvezda putuje u Beroe 19.decembra, u utakmici koja odlučuje prvo mesto, a pre Bugarske u subotu u dvorani u Železniku započinje u drugi deo domaćeg šampionata protiv ekipe KŽK Partizan 1953 (15:30).

Dragan Vuković, trener Crvene zvezde: „Ove sezone je praksa da domaćin odigra prvo poluvreme lošije, ali zato u drugom pokaže karakter. Ekipa RMU Banovića je odlična, imaju taj karakter i ne predaju se do kraja, što je jako dobro. Bez obzira na rezultat, sve vreme ova utakmica je bila neizvesna. Bili smo u potencijalnoj opasnosti dug period, trebalo je da domaća ekipa da dve trojke, da mi promašimo neki šut i vrlo lako smo mogli da izgubimo. Moja ekipa je nešto kvalitetnija, ali mlada i još mora da uči kako da privodi utakmice kraju.“

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev 9 (8sk 2as 2ukl), Čubra, Tešić, Topuzović 11 (8sk 4as 3ukl), Bogićević 12 (6sk 2as 2ukl), Zukanović 4 (4as), A.Katanić 18 (3sk 6as 4ukl), I.Katanić 2 (4sk), Bojović 6 (3sk), Đorđević 24 (5sk 3as), Mišeljić 6 (4sk 2as), Vulović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama