Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Dragana Ivković (žvk): Cilj su odbrane titula u Kupu i prvenstvu Srbije

Nakon što su naše crveno-bele dame savladale novosadsku Vojvodinu 9:8 i tako se plasirale u finale Kupa Srbije gde će odmeriti snage sa Palilulom, pitali smo direktora i trenera ženskog vaterpolo kluba Crvena zvezda, Draganu Ivković, da nam da svoj komentar o rezultatima u dosadašnjem toku sezone, kao i očekivanja od ostatka sezone i takmičenja u domaćem prvenstvu kao i Regionalnim, Dunav i Triglav, Ligama.

“Što se Kupa Srbije tiče, imali smo dobar start i sada definitivno postoji pad u ritmu igre koje je u velikoj meri povezan sa periodizacijom treninga. Formu igračica, s obzirom na gust raspored u ovoj sezoni, tempiramu za prvenstvo Srbije i završnicu Regionalnih liga, Dunav i Triglav.
Ove sezone seniorski tim Zvezde nastupa u nešto mlađem sastavu. Takmičenja koja igramo su Kup Srbije, čiji smo ligaški deo odigrali i igramo finale protiv Palilule, 15. decembra. Kao prva nakon ligaškog dela, Palilula je domaćin finalne utakmice, tako da će se finale igrati na bazenu Tašmajdan u subotu 15.12.2018.
Dunav regionalna liga koju igramo startuje od 20. do 22. decembra u Sentešu. To je bio iskorak napred za sve klubove iz Srbije. U toj ligi, pored Zvezde, učestvuju tri kluba iz Srbije – Palilula i Vojvodina. Tu su još dva kluba iz Mađarske, Senteš i Segedin, i klub iz Rumunije, Rapid.
Ova liga je vrlo značajna i zahtevna za sve naše igračice. Na njoj se igra 5 utakmica vezano, što znači da je kondicioni momenat jako bitan, pre svega što verujem da će u pitanju biti jake utakmice.
Cilj Zvede u ovoj sezoni je svakako odbrana titule u Kupu i prvenstvu Srbije, kao i što bolji plasman u Regionalnoj Dunav ligi.”

Napomenimo da je Zvezda prošle sezone pored osvojenog prvenstva i Kupa Srbije igrala i finale regionalne Triglav lige u kojoj je bila poražena od ekipe Mladosti. Našim vaterpolistkinjama želimo puno sreće i uspeha u nastavku sezone sa željom da nas obraduju sa što više trofeja,

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama