Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезди бод у Котору

Извор: ЦЗБГ, Радовановић Д.

Ватерполисти Црвене звезде гостовали су синоћ екипи Приморца, у Котору, и вратили се кући са једним бодом.

Приморац – Црвена звезда 6:6 (1:2, 2:0, 3:1, 0:3)

Црвена звезда је добро отворила овај сусрет и прву четвртину завршила са предношћу од једног гола (1:2). Кристијан Шулц, који је у одличној форми, постигао је оба гола. Прво је након минут и по игра довео црвено-беле у водство од 0:1, да би домаћини на 2:48 до краја ове четвртине изједначили на 1:1 голом Димитрија Кријешторца. А онда је на сцену поново ступио Кристијан Шулц и на 1:34 до краја четвртине донео Звезди водство од 1:2.

Приморац ипак успева да преокрене резултат и у другој четвртини постиже два гола. Наши никако нису успевали да погоде мрежу домаћина који головима Марка Иванковића и Виктора Вишњакова долазе до преокрета и водства од 3:2.

У трећем периоду ове утакмице Звезда никако не успева да повеже своје редове. Марко Гопчевић доноси водство Приморцу од два гола разлике – 4:2, а Звезда успева да смањи на 4:3 голом Душана Васића. Међутим, било је то све што смо видели од наших ватерполиста у овој четвртини. До краја овог дела игре домаћини головима Марка Гопчевића и Дамира Црепуља долазе до водства од 6:3 и чинило се сигурне победе.

Међутим, у последњем делу игре Звезда се буди и успева да добије ову четвртину и тако оде кући непоражена. Прво Вељко Танкосић погађа за 6:4, да би Лука Перковић смањио на 6:5 и донео праву неизвесност у ову утакмицу. На свега 33 секунде до краја утакмице домаћини губе лопту и Звезда је кренула у последњи напад. И онда дословно у последњој секунди овог сусрета, Звездин јунак, Кристијан Шулц, доноси изједначење за црвено-беле.

Црвена звезда је у последње три утакмице непоражена и надамо се да ће се овај низ наставити. У следећем колу наши ватерполисти ће гостовати екипи Шапца,

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама