Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Осма победа у низу

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

На Јадрану ништа ново. Други пут за редом гледамо одличну Звезду у регионалном такмичењу после лошијег издања у Еврокупу. Вечерас је постојао само један тим, а то су црвено бели. Најбоље стање на терену је дао господин Павићевић (тренер Морнара) на конференцији за штампу: Звездини играчи се бацају и на +30. На крају, Црвена звезда – Морнар 104:71  (23:16, 27:16, 25:27, 29:12)

Након утакмице са Монаком и убедљивог пораза, играчи Црвене звезде су остали мало дуже него иначе у свлачионици. Такви договори итекако знају да дају позитиван инпути да пробуде екипу. Реакција је била видљива након пар дана, а жртва је био првак Црне Горе. Господин Милан Томић је овај пут промешао карте, прилику су добили Ненадић и Кешељ после дужег времена и може се рећи да су итекако знали да искористе минуте које су добили. Поред њих ваља напоменути Ристића и Боришу који се сада већ намећу као редовни чланови екипе. Чим је смањен број грешака (само 10) а повећан број асистенција (26 тимских) заиста су мале шансе да покажете нешто више против Звезде. Звезда дуго времена није имала класичног бека шутера за кога се праве акције да из кретњи изађе и погађа тројке у високим процентима. Добила га је у лику Били Берона, с’ тим што се мора нагласити да под хитно мора сегмент одбране да поправи. Једини лошији период је дошао у трећој четвртни када је Волер из Морнара нанизао 12 поена и то све преко Берона. Ваља похалити и Регланда који је поделио 9 асистенција и који се максимално труди да буде прави плеј екипе.

Звезда сада путује у Андору где је очекује тешко гостовање против Андоре а онда још теже  гостовање за викенд када се у оквиру деветог кола састаје са Партизаном пред њиховом публиком. Остаје само да пожелимо пуно успеха стручном штабу и играчима.

Скочи на траку са алаткама