Hokej Hokej/Vesti

Srđan Ristić: Takmičarski hokej me uvek vuče sebi

Srđan Ristić (38) ponikao je u Crvenoj zvezdi. U svojoj bogatoj hokejaškoj karijeri igrao je, pored Crvene zvezde, za Taš, Beograd, Vojvodinu, Partizan i NS Stars. Sada se ponovno vratio u klub u kojem je počeo svoju karijeru, a mi smo ga zamolili da govori za naš portal.

Pre svega, Srđane dobrodošao nazad u Zvezdu. Reci nam otkud želja da i u 38. godini života igraš aktivno u seniorskoj konkurenciji?

“Hvala na dobrodošlici! Kao neko ko je ceo svoj život vezan za led i hokej kroz igranje i rad sa decom, uvek te takmičarski hokej vuče sebi. To je tanka linija koja uvek može da prevagne na jednu stranu. Većina igrača u Srbiji gaji veliku strast ka ovom sportu, tako da sebe svrstavam među njih.”

Kako se desilo da potpišeš za Zvezdu? Šta je prevagnulo ka toj odluci?

“Poklopile su se neke stvari u razgovoru sa ljudim koji sada vode seniorski tim Crvene zvezde, a i sam napredak i atmosfera koju je ekipa napravila, takođe je bio jedan od mnogo motiva da se punom snagom posvetim igranju.”

Reci nam koja su tvoja lična očekivanja i šta očekuješ od ekipe?

“Moja očekivnja su da se što pre vratim u takmičarski ritam i formu i da što više iskustvom doprinesem napretku ove mlade ekipe. Mislim da je ekipa u razvoju, da stalno napreduje i ako ovako nastavimo mogu se očekivati odlični rezultati u IHL ligi, pa što da ne, i borba za sam vrh.”

Zahvalili smo se Srđanu na odvojenom vremenu i poželeli mu puno sreće i uspeha sa našom Zvezdom. Inače, Crvena zvezda svoje sledeće susrete igra 17. i 18. novembra u Celju protiv istoimene ekipe.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama