Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometaši izgubili u večitom derbiju

Izvor: RKCZ, zvanični sajt

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u 88.rukometnom derbiju na Banjici 27:26 (16:12).

Nakon reprezentativne pauze, bez puno medijske pompe, na Banjici je odigran 88. rukometni „večiti“ derbi. Partizan je bio uspešniji treći put zaredom i tako upisao sve tri pobede u derbijima u 2018.godini.

Imali su crno-beli vođstvo najvećim delom utakmice, imali i plus 5, ali su crveno-beli zahvaljujući pre svega veoma čvrstoj i borbenoj odbrani i odbranama Nemanje Ljubenovića da nadoknade minus, izjednače, a zatim i da u presudnim trenucima budu kažnjeni za pad koncentracije.

Došli su domaći na startu do dva gola prednosti, Crvena zvezda uspela da preokrene rezultat nakon serije od tri vezana gola u 13.minutu i jedini put povede na meču (4:5), a zatim je istom merom uzvratio i tim Bojana Butulije. U 23.minutu crno-beli su prvi put imali tri gola prednosti, da bi nakon grešaka u organizaciji igre Crvene zvezde prvo poluvreme završili kontranapadima i sa tri vezana gola postavili 16:12.

U nastavku, golom Grubića crno-beli imaju +5 (17:12), i kontrolišu rezultat i prednost do 40.minuta. Crvena zvezda je strpljivo smanjivala prednost, i zaigrala dosta bolje u odbrani. Na gol je stao i Nemanja Ljubenović, koji je sa nekoliko odbrana podigao samopouzdanje saigračima. Zvezda je postizala golove u serijama, kažnjavala igru protivnika sa sedam igrača u polju i propustila nekoliko prilika za poravnanje. U 55.minutu Stošljević i Dimić donose izjednačenje – 23:23, i uvod u neizvesnu završnicu.

Crno-beli su poveli preko kapitena Stevanovića, a crveno-beli su ušli u nervozu, grešili, promašivali pod pritiskom za pasivan napad, da bi tehničke propuste u igri kaznili Minić, a zatim i Banduka za 26:23. Ljubenović je uspeo u dva navrata da osujeti rivala da obezbedi pobedu pre poslednjeg minuta, a Pešić i Rajičević nakon kontranapada 18 sekundi pre kraja meča donose 26:25, kada je Butulija zatražio tajm-aut.

Crveno-beli su se odlučili za presing, a u poslednjim sekundama bivši kapiten Crvene zvezde, Mladen Šotić je uspeo da u duelu sa Jankom Pešić bude uspešniji i da postigne gol za pobedu. Stošljević je uspeo samo da postavi konačan rezultat u posledljoj sekundi susreta, 27:26.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Davor Laković sa 5 pogodaka, četiri puta je bio precizan Ivan Rajičević, a po tri puta su pogađali Mihailo Stošljević, Vladimir Dimić i Janko Pešić.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Rudar iz Kostolca u „Šumicama“.

Partizan – Crvena zvezda 27:26 (16:12)
Beograd, dvorana: SC „Voždovac“ na Banjici. Gledalaca: 900. Sudije: Mošorinski (Novi Sad), Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Partizan 4 (4), Crvena zvezda 3 (2). Isključenja: Partizan 4, Crvena zvezda 6 minuta.
PARTIZAN: Erić, Banduka 5, Grubić 1, Radovanović 2, Jelić, Padežanin 4, Minić 2, Mikić, Ilić (4 odbrane), Pižurica, Trnavac (3 odbrane), Jovanović, Stevanović 6 (4), Kešeljević, Mićić 1, Šotić 5. Trener: Bojan Butulija
CRVENA ZVEZDA: Čolović, Pešić 4, Laković 5, Tufegdžić, Ljubojević, Ljubenović (6 odbrana), Bugarinović 2, Panić, Hercegovac, Radisavljević (2 odbrane), Dimić 3, Popović, Đorđijević 2, Rajičević 4 (2), Stošljević 3, Jokić 3. Trener: Nenad Peruničić

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama