Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Рукометаши изгубили у вечитом дербију

Извор: РКЦЗ, званични сајт

Рукометаши Црвене звезде поражени су у 88.рукометном дербију на Бањици 27:26 (16:12).

Након репрезентативне паузе, без пуно медијске помпе, на Бањици је одигран 88. рукометни „вечити“ дерби. Партизан је био успешнији трећи пут заредом и тако уписао све три победе у дербијима у 2018.години.

Имали су црно-бели вођство највећим делом утакмице, имали и плус 5, али су црвено-бели захваљујући пре свега веома чврстој и борбеној одбрани и одбранама Немање Љубеновића да надокнаде минус, изједначе, а затим и да у пресудним тренуцима буду кажњени за пад концентрације.

Дошли су домаћи на старту до два гола предности, Црвена звезда успела да преокрене резултат након серије од три везана гола у 13.минуту и једини пут поведе на мечу (4:5), а затим је истом мером узвратио и тим Бојана Бутулије. У 23.минуту црно-бели су први пут имали три гола предности, да би након грешака у организацији игре Црвене звезде прво полувреме завршили контранападима и са три везана гола поставили 16:12.

У наставку, голом Грубића црно-бели имају +5 (17:12), и контролишу резултат и предност до 40.минута. Црвена звезда је стрпљиво смањивала предност, и заиграла доста боље у одбрани. На гол је стао и Немања Љубеновић, који је са неколико одбрана подигао самопоуздање саиграчима. Звезда је постизала голове у серијама, кажњавала игру противника са седам играча у пољу и пропустила неколико прилика за поравнање. У 55.минуту Стошљевић и Димић доносе изједначење – 23:23, и увод у неизвесну завршницу.

Црно-бели су повели преко капитена Стевановића, а црвено-бели су ушли у нервозу, грешили, промашивали под притиском за пасиван напад, да би техничке пропусте у игри казнили Минић, а затим и Бандука за 26:23. Љубеновић је успео у два наврата да осујети ривала да обезбеди победу пре последњег минута, а Пешић и Рајичевић након контранапада 18 секунди пре краја меча доносе 26:25, када је Бутулија затражио тајм-аут.

Црвено-бели су се одлучили за пресинг, а у последњим секундама бивши капитен Црвене звезде, Младен Шотић је успео да у дуелу са Јанком Пешић буде успешнији и да постигне гол за победу. Стошљевић је успео само да постави коначан резултат у последљој секунди сусрета, 27:26.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Давор Лаковић са 5 погодака, четири пута је био прецизан Иван Рајичевић, а по три пута су погађали Михаило Стошљевић, Владимир Димић и Јанко Пешић.

У наредном колу Звезда дочекује Рудар из Костолца у „Шумицама“.

Партизан – Црвена звезда 27:26 (16:12)
Београд, дворана: СЦ „Вождовац“ на Бањици. Гледалаца: 900. Судије: Мошорински (Нови Сад), Панџић (Зрењанин). Седмерци: Партизан 4 (4), Црвена звезда 3 (2). Искључења: Партизан 4, Црвена звезда 6 минута.
ПАРТИЗАН: Ерић, Бандука 5, Грубић 1, Радовановић 2, Јелић, Падежанин 4, Минић 2, Микић, Илић (4 одбране), Пижурица, Трнавац (3 одбране), Јовановић, Стевановић 6 (4), Кешељевић, Мићић 1, Шотић 5. Тренер: Бојан Бутулија
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић 4, Лаковић 5, Туфегџић, Љубојевић, Љубеновић (6 одбрана), Бугариновић 2, Панић, Херцеговац, Радисављевић (2 одбране), Димић 3, Поповић, Ђорђијевић 2, Рајичевић 4 (2), Стошљевић 3, Јокић 3. Тренер: Ненад Перуничић

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама