Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Barseloneta ubedljiva protiv Zvezde

Izvor: vaterpolovesti.com

U drugom kolu Lige šampiona, Crvena zvezda – Barseloneta 3:14.
Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su u drugom kolu elitnog takmičenja, pošto su na domaćem bazenu izgubili od španske Barselonete rezultatom 14:3. Crveno-beli su u prvom poluvremenu imali uglavnom tri gola minusa, ali su Španci u nastavku pokazali da su mnogo kvalitetniji i velikom serijom stigli su do ubedljive pobede. Barseloneta je u trećoj četvrtini za tri i po minuta postigla pet golova, a u istom ritmu je nastavila i u poslednjem delu meča i ubedljiv poraz je bio neizbežan.

Povela je Barseloneta posle dva i po minuta golom Alberta Munariza, a minut kasnije prednost je duplirao Josip Vrlić sa igračem više. Uzvratio je Miloš Maksimović, a Blai Maljarah je povisio na 3:1 dva minuta završetka prvog perioda. Drugi period otvorio je Felipe Perone golom iz peterca, a ubrzo je Martin Famera lepim golom povisio na 5:1. U samoj završnici prvog poluvremena Maksimović je svojim drugim golom smanjio i sa rezultatom 5:2 se otišlo na odmor.

Sjajnu igru gosti su prikazali u trećem delu meča i za svega tri i po minuta postigli su pet golova, uglavnom iz polu kontri. Redom su mrežu Aleksandra Kralja tresli: Rodžer Tahulj, Famera, Maljarah, Vrlić i Perone, za vođstvo od 10:2. Imala je Zvezda dve prilike sa igračem više, ali nije uspela da zatrese mrežu.

Slično je bilo i u poslednih osam minuta, Barseloneta je uvećavala razliku, a Marko Radović je lepim lobom prekinuo veliku seriju. Konačnih 14:3 postavio je Tahulj.

Trener Zvezde, Dejan Savić, posle meča je rekao:

– Barseloneta je nametnula svoj ritam od samog početka i održavala ga je tokom celog meča. Imaju zanimljiv stil u odbrani, a mi se tu nismo snašli. Bilo je malo isključenja sa naše strane. U trećoj četvrtini pojačali su ritam i pokazali da su izuzetna ekipa. Mi smo prikazali slabosti, ne možemo da budemo zadovoljni, ali ova ekipa ima bar malo prostora za napredak. Okrenućemo se domaćem takmičenju – rekao je Savić, tok je trener gostiju istakao:

– Zadovoljan sam našom igrom, posebno u odbrani, bili smo čvrsti. Veoma važna pobeda za nas.

Crvena zvezda – Barseloneta 3:14 (1:3, 1:2, 0:5, 1:4)
Crvena zvezda: Kralj, Tankosić, Maksimović 2, Bursać, Perković, Martinović, Bitadže, Ljubenović, Ilić, Popović, Šulc, Radović 1, Todorovski.

Barseloneta: Lopez Pinedo, Famera 2, Granados, Munariz 1, Vrlić 2, Larumbe 1, P. Linares, Fernandez, Tahulj 3, Perone 2, Maljarah 3, Bustos, M. Linares.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama