Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Барселонета убедљива против Звезде

Извор: vaterpolovesti.com

У другом колу Лиге шампиона, Црвена звезда – Барселонета 3:14.
Ватерполисти Црвене звезде поражени су у другом колу елитног такмичења, пошто су на домаћем базену изгубили од шпанске Барселонете резултатом 14:3. Црвено-бели су у првом полувремену имали углавном три гола минуса, али су Шпанци у наставку показали да су много квалитетнији и великом серијом стигли су до убедљиве победе. Барселонета је у трећој четвртини за три и по минута постигла пет голова, а у истом ритму је наставила и у последњем делу меча и убедљив пораз је био неизбежан.

Повела је Барселонета после два и по минута голом Алберта Мунариза, а минут касније предност је дуплирао Јосип Врлић са играчем више. Узвратио је Милош Максимовић, а Блаи Маљарах је повисио на 3:1 два минута завршетка првог периода. Други период отворио је Фелипе Пероне голом из петерца, а убрзо је Мартин Фамера лепим голом повисио на 5:1. У самој завршници првог полувремена Максимовић је својим другим голом смањио и са резултатом 5:2 се отишло на одмор.

Сјајну игру гости су приказали у трећем делу меча и за свега три и по минута постигли су пет голова, углавном из полу контри. Редом су мрежу Александра Краља тресли: Роџер Тахуљ, Фамера, Маљарах, Врлић и Пероне, за вођство од 10:2. Имала је Звезда две прилике са играчем више, али није успела да затресе мрежу.

Слично је било и у последних осам минута, Барселонета је увећавала разлику, а Марко Радовић је лепим лобом прекинуо велику серију. Коначних 14:3 поставио је Тахуљ.

Тренер Звезде, Дејан Савић, после меча је рекао:

– Барселонета је наметнула свој ритам од самог почетка и одржавала га је током целог меча. Имају занимљив стил у одбрани, а ми се ту нисмо снашли. Било је мало искључења са наше стране. У трећој четвртини појачали су ритам и показали да су изузетна екипа. Ми смо приказали слабости, не можемо да будемо задовољни, али ова екипа има бар мало простора за напредак. Окренућемо се домаћем такмичењу – рекао је Савић, ток је тренер гостију истакао:

– Задовољан сам нашом игром, посебно у одбрани, били смо чврсти. Веома важна победа за нас.

Црвена звезда – Барселонета 3:14 (1:3, 1:2, 0:5, 1:4)
Црвена звезда: Краљ, Танкосић, Максимовић 2, Бурсаћ, Перковић, Мартиновић, Битаџе, Љубеновић, Илић, Поповић, Шулц, Радовић 1, Тодоровски.

Барселонета: Лопез Пинедо, Фамера 2, Гранадос, Мунариз 1, Врлић 2, Ларумбе 1, П. Линарес, Фернандез, Тахуљ 3, Пероне 2, Маљарах 3, Бустос, М. Линарес.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама