Košarka Košarka/Vesti

Bravo Zvezdo!

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Galatasaraj u 5. kolu Evrokupa rezultatom 87:57. Crveno-beli su kontrolisali dešavanja na parketu tokom svih 40 minuta i na krilima fantastične publike zabeležili veliku pobedu.

Velika energija, izuzetna odbrana, jasan plan sproveden do detalja i još jedan ostvaren cilj. Crvena zvezda mts nastavila je da ređa pobede i ne zna za poraz na domaćem parketu. U fantastičnom ambijentu dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’ crveno-beli su savladali ekipu turskog Galatasaraja rezultatom 87:57 (26:13, 18:13, 25:21, 18:10).

U punoj dvorani „Aleksandar Nikolić”, pred više od 6.000 gledalaca, najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Džo Regland sa 21 poenom, dok je Bili Beron dodao 16 uz sedam skokova i pet asistencija. O partiji Reglanda, Berona i ostalih izabranika trenera Milana Tomića navijači su dali svoj sud pa se dugo posle utakmice slavilo. Sasvim zasluženo čuli su se i povici ”Bravo Zvezdo!”

Startna petorka KK Crvena zvezda mts: Regland, Beron, Faje, Cirbes, Lazić.

Tvrd početak meča, sa dosta grešaka na obe strane, u kome su gosti za nijansu bili bolji i nakon pet minuta igre imali prednost 6:7. Ubrzali su Regland i Beron, uz sigurnu igru Cirbesa u reketu, crveno-beli su napravili seriju i stigli do prednosti 21:13. Odličnom odbranom, izabranici Milana Tomića su uspeli da zaustave sve prilaze košu i na kraju prve deonice dostignu dvocifrenu prednost 26:13.

Samo dva poena postigli su gosti za skoro šest minuta igre, pa je prednost srpskog šampiona konstantno bila dvocifrena, a sve to ispraćeno je neverovatnom podrškom domaće publike. Izuzetno strpljivi napadi crveno-belih, uz traženje najboljeg mogućeg rešenja, doneli su plus 18 (39:21), što je navelo goste na novi tajmaut. Na veliki odmor košarkaši Crvene zvezde otišli su sa prednošću 44:26. Najefikasniji bili su Regland i Beron sa po 12 poena, dok je Zirbes dodao 10.

Prava rapsodija izabranika trenera Tomića nastavila se i u drugom poluvremenu, u kom je prednost išla i preko 20 poena razlike. Svoje minute dobili su gotovo svi igrači domaćeg tima, dok sa druge strane ni prva petorka turskog tima nije uspela da ozbiljnije zapreti. Prepuna dvorana „Aleksandar Nikolić” nije prestajala da pruža fantastičnu podršku svojim ljubimcima, koji su na najbolji mogući način odgovorili na parketu. Pred start poslednje deonice, crveno-beli su vodili 69:47.

Poslednja četvrtina protekla je u mirnoj igri, bez mnogo oscilacija u rezultatskom pogledu. Srpski šampion odigrao je dosta kvalitetan meč i na kraju ubeđivo slavio rezultatom 87:57. Nemaju previše prostora za odmor košarkaši Zvezde, jer ih već u subotu očekuje derbi susret protiv zagrebačke Cedevite.

KK Crvena zvezda mts: Regland 21, Radanov 2, Čović 5, Perperoglou 5, Lazić, Faye 12 (6sk), Beron 16 (7sk, 5as), Dobrić, Ristić, Simanić 2, Cirbes 15, Odžo 9.

Milan Tomić:

’’Mislim da smo odigrali jednu utakmicu u kojoj smo kontrolisali ritam i odigrali smo odlično, a to pokazuje statistika u svim kolonama. Učinili smo ovu utakmicu prilično lakom iako smo igrali protiv veoma dobrog tima. Privilegija je doživeti ovakvu atmosferu. Naš šesti igrač je bio fenomenalan i zahvaljujem im se na podršci. Stvarno su nam pomogli’’

Skoči na traku sa alatkama