Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Pobeda omladinaca u režiji Joveljića

Izvor: FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde savladali su BASK u 13. kolu Omladinske lige Srbije rezultatom 2:1.

540-jovelja-2910.jpg

Izabranici Bratislava Živkovića poveli su iz jedanaesterca u 5. minutu. Najstrožoj kazni prethodio je prekršaj Kocića nad Joveljićem, a napadač crveno-belih nastavio je golgeterski niz sigurnim udarcem sa bele tačke.

Gosti su bili dominantan rival, ali prednost kao da je uticala na blago opuštanje Zvezdinih juniora u nastavku meča što je u 66. minutu iskoristio Pavlović. Ofanzivac BASK-a, naplatio je grešku odbrane crveno-belih, i posle duplog pasa sa Đurićem izjednačio rezultat.

Pogodak u Gordićevoj mreži bio je povod za potpunu ofanzivu šampiona Srbije, a o pritisku pod kojem su bili domaći igrači najbolje svedoči podatak da su štoperi Milikić i Jovičić kontakt sa loptom češće imali na polovini rivala nego na svom delu terena.

Konstantna ofanzova donela je rezultat tri minuta pre kraja, kad je Joveljić spretno pronašao rupu u gustoj odbrani i drugim pogotkom na meču doneo svom timu nova tri boda.

BASK – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Stadion: Stadion BASK-a.

Sudija: Igor Stojilković.

Strelci: Pavlović u 66. za BASK, a Joveljić u 5. (iz jedanaesterca) i 87. minutu za Crvenu zvezdu.

BASK: Simić, Rajković, Kocić, Popović, Manić, Antonović, Nedinić, Đurić, Pavlović, Denić, Jovanović.

Crvena zvezda: Gordić, Milisavljević, Terzić (od 90. Burmaz), Adžibaba, Milikić, Jovičić, Đorđević (od 50. Stajić), Ajdinović (od 50. Stojanović), Joveljić, Jočić (od 63. Kupusović), Stojančić (od 39. Dedijer).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama