Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Победа омладинаца у режији Јовељића

Извор: ФК Црвена звезда

Омладинци Црвене звезде савладали су БАСК у 13. колу Омладинске лиге Србије резултатом 2:1.

540-jovelja-2910.jpg

Изабраници Братислава Живковића повели су из једанаестерца у 5. минуту. Најстрожој казни претходио је прекршај Коцића над Јовељићем, а нападач црвено-белих наставио је голгетерски низ сигурним ударцем са беле тачке.

Гости су били доминантан ривал, али предност као да је утицала на благо опуштање Звездиних јуниора у наставку меча што је у 66. минуту искористио Павловић. Офанзивац БАСК-а, наплатио је грешку одбране црвено-белих, и после дуплог паса са Ђурићем изједначио резултат.

Погодак у Гордићевој мрежи био је повод за потпуну офанзиву шампиона Србије, а о притиску под којем су били домаћи играчи најбоље сведочи податак да су штопери Миликић и Јовичић контакт са лоптом чешће имали на половини ривала него на свом делу терена.

Константна офанзова донела је резултат три минута пре краја, кад је Јовељић спретно пронашао рупу у густој одбрани и другим поготком на мечу донео свом тиму нова три бода.

БАСК – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Стадион: Стадион БАСК-а.

Судија: Игор Стојилковић.

Стрелци: Павловић у 66. за БАСК, а Јовељић у 5. (из једанаестерца) и 87. минуту за Црвену звезду.

БАСК: Симић, Рајковић, Коцић, Поповић, Манић, Антоновић, Нединић, Ђурић, Павловић, Денић, Јовановић.

Црвена звезда: Гордић, Милисављевић, Терзић (од 90. Бурмаз), Аџибаба, Миликић, Јовичић, Ђорђевић (од 50. Стајић), Ајдиновић (од 50. Стојановић), Јовељић, Јочић (од 63. Купусовић), Стојанчић (од 39. Дедијер).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама