Fudbal Fudbal/Vesti

Milojević i Gobeljić posle pobede nad Radom

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je savladala ekipu Rada sa 3:1 i tako nastavila put ka odbrani šampionske titule. Evo šta su trener Vladan Milojević i odbrambeni igrač, Marko Gobeljić, rekli posle meča.

540-milojevic-2010.jpg

– Znali smo da Rad ima dobar blok i odlične kontranapade sa Mladenovićem, a videlo se da su im nedostajali Lutovac i Kasalica. Trudili smo se da igramo na polovini rivala i zadovoljan sam partijom do 75. minuta. Imali smo dosta prilika u ofanzivnoj trećini i trebalo je neke drugačije da rešimo. Probaćemo da ispravimo te finese. Posle 75. minuta je bilo dosta toga što mi se nije svidelo i videćemo zašto je to tako – rekao je Milojević i dodao:

– Mislim da smo zaslužemo pobedili Rad, ekipu koja hoće da igra fudbal i kojoj želim da se nađe među osam timova u plej-ofu.

Crveno-bele očekuje i novi evropski izazov, jer sledeće srede gostuje Liverpulu u okviru trećeg kola C grupe Lige šampiona.

– Nemamo strah, baš u ovakvim mečevima ne treba da ga bude. Veći pritisak je bio u julu i avgustu dok nismo ostvarili cilj i ušli u Ligu šampiona. Ovo su sada lepi trenuci, igraćemo na Enfildu, stadionu na kome nema svako priliku da igra. Pripremićemo se kao i za ostale utakmice. Treba dobro da se odmorimo, spremimo i izađemo da odigramo dobar meč, a pritiska nema, naprotiv.

Milojević je i naveo da je Filip Stojković preventivno zamenjen usled mučnine.

– Imao je mali problem posle jednog pada, bilo mu je muka i mislim da nije ništa strašno u pitanju – završio je Milojević.

IMG_20102018_220204_(850_x_540_pixel).jpg

– Uvek je utakmica pred neki evropski susret nezgodna i izuzetno je zbog psihološkog plana važno ostvariti pobedu. Mi smo danas u tome uspeli, bili smo dominantni tokom celog meča i zasluženo osvojili tri boda. Probali smo za ove dve nedelje u toku pauze da izmenimo način igre, da budemo agresivniji na protivničkoj polovini i da, fudbalskim rečnikom, davimo protivnika na njhovoj polovini. Možda u početku utakmice nismo stvarali šanse, ali to se vrlo brzo promenilo. Postigli smo dva gola na kraju poluvremena, što nam je omogućilo da u nastavku igre budemo još agresivniji. Ostaje žal za golom koji smo primili, jer protivnik nije imao nijednu šansu pre tog momenta – rekao je Gobeljić.

Zvezdin univerzalac ovog puta našao se na mestu levog beka i, što je vrlo specifično, golom je krunisao odličan centaršut desnog beka.

 Tokom karijere provodio sam dosta vremena u napadačkim akcijama, tako da mi ovo danas nije bilo strano. Drago mi je što sam postigao još jedan gol i zahvalio bih se Degeneku na odličnom centaršutu. Zbog svakog gola u crveno-belom dresu sam izuzetno srećan. Mnogo mi znači za samopouzdanje pred put u Liverpul.

Izabranike Vladana Milojevića u sredu očekuje susret sa Liverpulom u okviru grupe C Lige šampiona.

– Svi živimo za takve utakmice. Znamo čiji grb nosimo na grudima i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Naši navijači su nas ponovo na prelep način ispratili, njihova podrška je neverovatna i mnogo nam znači – zaključio je Gobeljić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama