Фудбал Фудбал/Вести

Милојевић и Гобељић после победе над Радом

Извор: ФК Црвена звезда

Црвена звезда је савладала екипу Рада са 3:1 и тако наставила пут ка одбрани шампионске титуле. Ево шта су тренер Владан Милојевић и одбрамбени играч, Марко Гобељић, рекли после меча.

540-milojevic-2010.jpg

– Знали смо да Рад има добар блок и одличне контранападе са Младеновићем, а видело се да су им недостајали Лутовац и Касалица. Трудили смо се да играмо на половини ривала и задовољан сам партијом до 75. минута. Имали смо доста прилика у офанзивној трећини и требало је неке другачије да решимо. Пробаћемо да исправимо те финесе. После 75. минута је било доста тога што ми се није свидело и видећемо зашто је то тако – рекао је Милојевић и додао:

– Мислим да смо заслужемо победили Рад, екипу која хоће да игра фудбал и којој желим да се нађе међу осам тимова у плеј-офу.

Црвено-беле очекује и нови европски изазов, јер следеће среде гостује Ливерпулу у оквиру трећег кола Ц групе Лиге шампиона.

– Немамо страх, баш у оваквим мечевима не треба да га буде. Већи притисак је био у јулу и августу док нисмо остварили циљ и ушли у Лигу шампиона. Ово су сада лепи тренуци, играћемо на Енфилду, стадиону на коме нема свако прилику да игра. Припремићемо се као и за остале утакмице. Треба добро да се одморимо, спремимо и изађемо да одиграмо добар меч, а притиска нема, напротив.

Милојевић је и навео да је Филип Стојковић превентивно замењен услед мучнине.

– Имао је мали проблем после једног пада, било му је мука и мислим да није ништа страшно у питању – завршио је Милојевић.

IMG_20102018_220204_(850_x_540_pixel).jpg

– Увек је утакмица пред неки европски сусрет незгодна и изузетно је због психолошког плана важно остварити победу. Ми смо данас у томе успели, били смо доминантни током целог меча и заслужено освојили три бода. Пробали смо за ове две недеље у току паузе да изменимо начин игре, да будемо агресивнији на противничкој половини и да, фудбалским речником, давимо противника на њховој половини. Можда у почетку утакмице нисмо стварали шансе, али то се врло брзо променило. Постигли смо два гола на крају полувремена, што нам је омогућило да у наставку игре будемо још агресивнији. Остаје жал за голом који смо примили, јер противник није имао ниједну шансу пре тог момента – рекао је Гобељић.

Звездин универзалац овог пута нашао се на месту левог бека и, што је врло специфично, голом је крунисао одличан центаршут десног бека.

 Током каријере проводио сам доста времена у нападачким акцијама, тако да ми ово данас није било страно. Драго ми је што сам постигао још један гол и захвалио бих се Дегенеку на одличном центаршуту. Због сваког гола у црвено-белом дресу сам изузетно срећан. Много ми значи за самопоуздање пред пут у Ливерпул.

Изабранике Владана Милојевића у среду очекује сусрет са Ливерпулом у оквиру групе Ц Лиге шампиона.

– Сви живимо за такве утакмице. Знамо чији грб носимо на грудима и даћемо све од себе да остваримо што бољи резултат. Наши навијачи су нас поново на прелеп начин испратили, њихова подршка је невероватна и много нам значи – закључио је Гобељић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама