Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Rad 3:1

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Rada sa 3:1 u 12. kolu Superlige Srbije.

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 7.315
Sudija: Momčilo Marković
Strelci: Boaći u 39′ i 57′, u Gobeljić u 45′ (Crvena zvezda), a Marinković u 78′ (Rad)
Žuti kartoni: Krstičić u 2′ (Crvena zvezda)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković (od 36′ Sumaila), Degenek, Babić, Gobeljić, Krstičić, Jovičić (od 74′ Čaušić), Srnić (od 62′ Kafu), Ebisilio, Simić, Boaći
Rad: Marković, Vico, Perendija, Šipčić, Tričković, Bainović (od 69′ Kusić), Petrović, Živković (od 64′ Trifunović), Marinković, Mladenović, Mihajlović.

Šampion Srbije je i posle reprezentativne pauze produžio niz nepobedivosti na domaćoj sceni. Ovo je Zvezdin 11. prvenstveni trijumf ove sezone i uz jedan remi čuva vrh tabele.

Za pobedu od 3:1 protiv Rada zaduženi su bili dvostruki strelac Ričmond Boaći, odnosno Marko Gobeljić, pa će tako naši momci u dobrom raspoloženju krenuti put Liverpula na meč 3. kola Lige šampiona.

Trener Vladan Milojević je i ovaj put malo „promešao karte“, najistureniji bio je Boaći, a iza njega su delovali Ebisilio, kao Simić i Srnić po krilu.

Vezni red su držali Krstičić i Jovičić, dok su ispred Borjana bili Stojković, Degenek, Babić i Gobeljić, ovaj put kao levi bek.

Dugo je Zvezda tražila put do mreže Rada u prvom poluvremenu, ali je diktirala tempo i u potpunosti kontrolisala dešavanja na terenu.

Strpljivo su crveno-beli igrali i za šest minuta postigli dva pogotka, pred odlazak na pauzu.

Najpre je Ričmond Boaći zatresao mrežu za vođstvo i tako najavio da će obeležiti dobru partiju, da bi u samom finišu prvog dela Miloš Degenek idealno centrirao sa desnog krila na drugu stativu odakle je Marko Gobeljić udarcem iz prve uvećao prednost na 2:0.

Jedino što bi možda moglo da zabrine trenera Milojevića je prinudna izmena prilikom koje je iz igre izašao Filip Stojković, a njegovo mestu na terenu je zauzeo Rašid Sumaila. Defanzivac iz Gane je činio štoperski tandem sa Babićem, dok je Degenek otišao na mesto desnog beka.

Zvezdina inicijativa viđena je i u nastavku… Lopta je konstantno bila u nogama naših fudbalera, i u 57. minutu su uvećali prednost na 3:0.
Bio je to gotovo solo prodor Boaćija koji je završio vrlo preciznim udarcem iskosa sa leve strane u bliži ugao.

Bila je to prednost koja je garantovala nova tri boda, šampion Srbije je upisao 11. ovosezonsku pobedu u Superligi, a Rad je samo preko Nenada Marinković uspeo pre kraja da postavi konačnih 3:1 na Marakani.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama