Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši Odbojkašice SDCZ

Praznik odbojke u petak, Zvezda dočekuje Vojvodinu i Ub

Izvor: OK Crvena zvezda

Navijači Crvene zvezde i ljubitelji odbojke u petak će moći da uživaju u čarima ovog sporta pošto su na programu dva meča u dvorani na Banjici.

Na parket će prvo istrčati Zvezdini odbojkaši koji će u derbi meču 5. kola BPŠ Superlige Srbije, od 18 časova, igrati protiv Vojvodine NS seme. Nakon tog meča na teren će i Zvezdine dame koje od 20,30 časova, u okviru 5. kola dočekuju novog superligaša ekipu Uba.

Crveno-beli su u odličnoj formi. Jedina su neporažena ekipa u Superligi. Nalaze se na čelu tabele, a u prva četiri kola tri puta su slavili na gostovanju što govori o velikom samopouzdanju ekipe Dragana kobiljskog.

Novosađani su odigrali tri utakmice u Superligi do sada i ostvarili su dve pobede i jedan, neočekivani poraz od Partizana (0:3) na svom terenu. Trenutno su četvrti na tabeli, ali imaju i utakmicu manje od našeg tima.

Odbojkaši Crvene zvezde su u sredu igrali meč protiv Spartaka u Subotici koji su rešili u svoju korist rezultatom 1:3, po setovima 26:24, 14:25, 19:25, 21:25, dok su “lale” meč 4. kola odložili zbog obaveza u evropskim takmičenjima. Igrali su revanš utakmicu 1. kola Lige šampiona protiv Mladosti iz Zagreba. Vojvodina je slavila u Novom Sadu sa 3:1, a u prvom meču bilo je 2:3 za novosadski tim.

Derbi meč 5. kola BPŠ Superlige Srbije za seniore između Crvene zvezde i Vojvodine NS seme na programu je u petak 19. oktobra od 18 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu. Meč će suditi Anđelko Popović i Stanislava Simić.

Nakon derbija u muškoj konkurenciji svoj prvi meč u BPŠ Superligi Srbije ove sezone igraće odbojkašice Crvene zvezde.

Crveno-bele do sada nisu igrale nijedan meč u Superligi zbog obaveza prvog trenera Aleksandra Vladisavljeva koji se sa reprezentacijom Srbije nalazi na Svetskom prvenstvu u Japanu. Na ovom meču naše odbojkašice će sa klupe predvoditi drugi trener Aleksandar Acević.

Zvezda je ove sezone ipak igrala jedan zvanični meč i to u osmini finala Kupa Srbije. Tada su se crveno-bele sastale sa Radničkim iz Beograda kojeg su savladale sa 3:1, po setovima 22:25, 25:14, 25:16, 25:16, i plasirale se u četvrtfinale.

Naša ekipa je proteklog vieknda iskoristila priliku da učestvuje na međunarodnom turniru u Lugožu (Rumunija). Crveno-bele su sa tri pobede triojumfovale i osvojile pehar, ali je najvažnije da su pokazale da su spremne za izazove u nacionalnom šampionatu.

Protivnik Crvenoj zvezdi je ekipa koja je dobro započela sezonu iako je debitant u BPŠ Superligi Srbije. Ub je u prva četiri kola ostvario po dve pobede i poraza.

Utakmica 5. kola BPŠ Superlige Srbije za seniorke između Crvene zvezde i Uba igra se u petak 19. oktobra od 20,30 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu. Meč će suditi Vladimir Simonović i Biljana Đerfi.

Ulaznice za oba meča će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama