Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda slavila u Vranju

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su započeli takmičenje u Kupu Srbije ove sezone. Pobedom nad Dinamom sa 2:0 u Vranju plasirali su se u osminu finala.

Stadion: Jumko
Gledalaca: 5.000
Sudija: Novak Simović (Lovćenac)
Strelci: Stojiljković u 15′, Joveljić u 61′
Žuti kartoni: Stevanović u 34′, Stanković u 40′ (Dinamo), Babić u 45′ (Crvena zvezda)
Crveni karton: Stanković u 86′ (Dinamo)

Dinamo: Đurić, Stanković, Gašić, N. Stevanović, Jovanović, Jokić, M. Stevanović (od 46′ Karapandžić), Propadalo, Suraka, Ratković (od 34′ Radivojević), Stanojević.
Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Sumaila, Babić, Hajdin, Srnić, Jovičić, Čaušić, Ebisilio, Joveljić (od 67′ Jevtović), Stojiljković (od 46′ Simić).

Trener Vladan Milojević je za prvi meč na trećem frontu ove sezone, odnosno prvi izazov u najmasovnijem takmičenju, rešio da izvede kombinovanu postavu.

Šansu od početka je, kao i u Zemunu, dobio talentovani napadač Dejan Joveljić, koji je zajedno sa Nikolom Stojiljkovićem golovima rešio pitanje pobednika u duelu šesnaestine finala Kupa Srbije, odigranom u fantastičnoj atmosferi.

Zvezda je od uvodnih trenutaka nametnula svoj ritam. Od samog starta je Lorenco Ebisilio bio vrlo agilan, razigravao je saigrače i šampion Srbije do prednosti je stigao u 15. minutu.

Prethodno je Ebisilio oprobadao udarac, da bi u pomenutom trenutku Stefan Hajdin idealno centrirao sa leve strane na drugu stativu odakle je Stojiljković spretnom reakcijom prosledio loptu u mrežu.

Ređale su se prilike našeg tima, šut Jovičića je odbranio golman Dinama Đurić, dok je Sumailin vrlo dobar pokušaj završio pored gola. Ni centaršut Gobeljića sa desnog krila nije našao metu da bi došlo do promene rezultata, pa se na predah otišlo sa minimalnom prednošću Crvene zvezde.

Trener Milojević je u pauzi umesto Stojiljkovića uveo Veljka Simića, dok je prvi u nastavku zapretio Čaušić, ali je golman Đurić opet sačuvao mrežu Vranjanaca.

Zvezda je apsolutno kontrolisala dešavanja na terenu i bilo je pitanje trenutka kada će uvećati vođstvo. To se dogodilo u 62. minutu, a strelac je bio Dejan Joveljić.

Akciju je započeo Ebisilio, a talentovani napadač, koji se istakao i u omladinskoj Ligi šampiona, i u Superligi, upisao se u strelce između dvojice čuvara na asistenciju Simića i trasirao put crveno-belima ka osmini finala Kupa Srbije.

Šansu do kraja meča dobili su još Milan Jevtović i Dejan Meleg, ritam je prilično opao i utakmica je završena uz crveni karton Stankoviću, pa je Dinamo poslednje trenutke proveo sa desetoricom na terenu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama