Хокеј Хокеј/Најава утакмица

Сениори на двомечу у Крању

Хокејаши Црвене звезде гостоваће у суботу и недељу (13. и 14. октобар) екипи Триглава из Крања.

Након што су у недељу победили екипу Медвешчака након трилера, у продужецима, пулени Јовице Руса имаће прилику да одмере снаге са тренутно најбољом екиом у ИХЛ лиги. Наиме, екипа Триглава је за сада непоражена након четири одигране утакмице и сигурно ће представљати тврд орах нашим оклопницима који за сада играју доста промењиво.

Црвено-бели су након почетног, убедљивог, пораза од екипе Славије у Љубљани (4:0) одиграле фантастичан први меч против Цеља (победа од 5:0), али су у другом (пораз 4:5) показали да ће им требати још времена за уигравање и достизање праве форме. То се поновило и у Загребу када су наши хокејаши губили у једном тренутку са чак 5:1, али су касније успели да преокрену већ изгубљен меч и славе у гостима резултатом 5:6.

Ево шта Даниел Михал (Daniel Michal) очекује од овог двомеча:

“Мислим да смо млад тим који може да научи из грешака које смо направили у последња два меча и да нећемо поновити такав пад у игри. Што се тиче двомеча у Крању, убеђан сам да нас очекују две врло тешке утакмице са квалитетним и искусним тимом Триглава, али верујем да ћемо их одиграти најбоље што знамо, максимално фокусирани и са карактером који смо показали током последње трећине са Медвешчаком. И надам се да ћемо да узмемо 6 бодова.”

За наш портал пред овај меч говорио је и Андреј Цвик (Andrej Zwick) који је овако прокоментарисао претходне сусрете и очекивања од дуела са Триглавом:

“Чекају нас две јаке утакмице, посебно ће прва бити тешка због дугачког путовања. Треба да се адаптирамо на мање димензије леда у Крању и прилагодимо своју игру условима. Наше варирање форме је искључиво одраз недисциплине, на чему свакодневно радимо и поправљамо. Увек постоје осцилације у игри током утакмице, али не смемо да дозволимо тако драстичне промене и верујем да се неће понављати у толикој мери као у претходне два сусрета. Сви знамо да смо имали проблема са Триглавом прошле сезоне, али ако смањимо наше грешке можемо да очекујемо позитиван исход.”

Пожелимо нашим оклопницима пуно среће у предстојећим дуелима, атакође позивамо све навијаче Црвене звезде, који живе у Словенији, да дођу и пруже подршку нашим момцима. Утакмице су на програмо од 18 часова у суботу и од 15:30 часова у недељу.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама