Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Budućnost – Zvezda (najava)

Autor: CZBG, Ivan J.

Još se utisci sa Superkupa nisu slegli, a već nas očekuje drugi čin jednog od najvećih derbija regionalne lige. Sutra, u Morači, Budućnost očekuje naš tim. 

Sve ono što ste videli u utakmici Superkupa, zaboravite. Biće to sasvim drugačiji meč nego onaj u Laktašima. Đetići će biti silno motivisani da vrate za onaj debakl. Taj meč im je pokazao da su ispod koša ‘tanki’ pa su ekspresno doveli Alena Omića koji bi uz Barovića trebao da ‘udari u meso’ koje poseduje beogradski tim. Ono što domaćinu isto ide u prilog jeste da je Morača tradiconalno neugodna dvorana za Zvezdu. U novijoj istoriji, osvojena je samo dva puta. Prvi put, kada je Kalinić pokupuio promašaj Jenkinsa a drugi kada smo možda igrali inajbolju košarku u Evropi (to je onaj period gde su padali Makabi, Real, CSKA, Žalgiris i Baskonija u gostima…).
Crvena zvezda je posle prve utakmice dobila Cibonu i Ulm, a Budućnost je sigurno startovala protiv Krke. Igra Zvezde je oscilirala u ta dva meča, tako da je izuzetno bitno kako se u meč uđe. Želja za osvetom i gubitkom finala će biti dobar motiv ako se iskoristi na pravi način. Trener Zvezde, Milan Tomić, je najavio sezonu u kojoj će se ići iz meča u meč, pa ćemo da vidimo koliko je pripremio ekipu za sutrašnji meč. Postavlja se još jedno pitanje koje, na našu žalost, nema veze sa sportom. Delegiranje sudija je nešto protiv čega se naš klub bori dugo vremena, ali sa malo rezultata. Sudi Radović (setite se njegovih bravura u finalnoj seriji), Petek i Boltauzer. Stavio sam sudije jer je jasno da je jedan od najjačih aduta jača odbrana, pa je sudijski kriterijum izuzetno bitan. Ekipa Budućnosti je poznata po plejmejkerima koji dosta puta rešenje traže ulazom pod koš ( Gordić i Ivanović). Primetno je bilo da se to ove godine mnogo bolje brani i da ne postoji ‘livada’ kada se probije spoljna linija. Još jedan od faktora će biti šut Budućnosti za tri poena na koji se oslanjaju.

Sutrašnji meč počinje u 19.00. Poželimo našim momcima sreću. Bilo bi lepo kada bi se od početka sezone stavilo na znanje ko je gazda, ali je takav epilog najmanje moguć. Biće tu dobrih i manje dobrih stvari, ali se nadamo da će naša ekipa biti najjača kada se bude odlučivalo u narednom učesniku Evrolige.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама