Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crveno bela rapsodija: Budućnost – Zvezda 71:87

Izvor: Samocrvenazvezda

Crvena zvezda je bila sjajna u Podgorici, svojim navijačima je podarila vrednu pobedu, te je ekipa Milana Tomića nastavila da vraća dug Budućnosti za prethodnu sezonu.

Osim na momente, bledo i nemoćno su izgledali izabranici Aleksandra Džikića. Crvena zvezda je, kad god bi domaći zapretili, imali spreman odgovor, uglavnom preko Stratosa Perperoglua.

Posle egala na startu (6:6), Zvezda je uhvatila bolji ritam, te je posle trojke raspoloženog Perperogulua stekla sedam poena viška (13:7).

Vezao je nedugo potom dve trojke Beron za prvu dvocifrenu prednost crveno-belih (19:9), a kad je Reglendpogodio „dva plus jedan”,Beograđani su stekli „plus 13” (22:9).

Na startu drugog kvartala zapretili su Podgoričani (24:19), ali je tada na scenu stupio Perperoglu. Pogodio je trojku, pa dva bacanja, a kad je posle sjajnog prodora loptu u koš ubacio i Čović, ponovo je bilo „plus 13” (41:28).

Najveću prednost Zvezda je imala posle sjajnog zakucavanja Cirbesa, baš na kraju poluvremena (45:31).

Sjajno je Zvezda počela i psole odmora, sa šest vezanih poena otišla je na ogromnih 20 poena prednosti (51:31).

No, uzvratila je Budućnost, trojkom Klarka, te sa četiri vezana poena KraftaTomić je morao da zatraži tajm-aut (53:40).

Prišli su domaći i na samo 11 poena minusa, ali je potom Perperoglu pogodio trojku iz ćoška (61:47). Omić je zatim ubacio oba bacanja, to je ono što nije tako često činio dok je nosio Zvezdin dres (61:49).

Uzvratio je prelepim zakucavanjem Dobrić, pa je isti igrač polaganjem u kontri naterao Džikića da zove tajm-aut, na manje od dva minuta pre kraja treće četvrtine (65:49).

 

U preostalom vremenu Omić je pogodio jedno od dva bacanja, a u poslednjem napadu Cirbes je pogodio uz zvuk sirene, potom i dodatno bacanje (67:50).

Svojim 20. poenom za 18 minuta na terenu Perperoglu je ponovo vinuo Zvezdu u stratosferu, a posle dalekometnog koša Cirebsa Džikić je opet tražio tajm-aut (74:50).

Posle trojke Berona i strašnog kucanja Odža bilo je i „plus 25” za crveno-bele, tihi su tada bili navijači u dvorani „Morača” (79:54).

Pobednik je odavno bio rešen, čekalo se samo sa kolikom će razlikom Crvena zvezda slaviti u Podgorici. Na kraju je hladna osveta servirana sa „plus 16” (87:71).

CRVENA ZVEZDA: Regland 8, Radanov, Čović 2, Perperoglu 20, Lazić, Faje 6, Beron 15, Dobrić 6, Ristić, Simanić, Cirbes 19, Odžo 11.

Скочи на траку са алаткама