Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crveno bela rapsodija: Budućnost – Zvezda 71:87

Izvor: Samocrvenazvezda

Crvena zvezda je bila sjajna u Podgorici, svojim navijačima je podarila vrednu pobedu, te je ekipa Milana Tomića nastavila da vraća dug Budućnosti za prethodnu sezonu.

Osim na momente, bledo i nemoćno su izgledali izabranici Aleksandra Džikića. Crvena zvezda je, kad god bi domaći zapretili, imali spreman odgovor, uglavnom preko Stratosa Perperoglua.

Posle egala na startu (6:6), Zvezda je uhvatila bolji ritam, te je posle trojke raspoloženog Perperogulua stekla sedam poena viška (13:7).

Vezao je nedugo potom dve trojke Beron za prvu dvocifrenu prednost crveno-belih (19:9), a kad je Reglendpogodio „dva plus jedan”,Beograđani su stekli „plus 13” (22:9).

Na startu drugog kvartala zapretili su Podgoričani (24:19), ali je tada na scenu stupio Perperoglu. Pogodio je trojku, pa dva bacanja, a kad je posle sjajnog prodora loptu u koš ubacio i Čović, ponovo je bilo „plus 13” (41:28).

Najveću prednost Zvezda je imala posle sjajnog zakucavanja Cirbesa, baš na kraju poluvremena (45:31).

Sjajno je Zvezda počela i psole odmora, sa šest vezanih poena otišla je na ogromnih 20 poena prednosti (51:31).

No, uzvratila je Budućnost, trojkom Klarka, te sa četiri vezana poena KraftaTomić je morao da zatraži tajm-aut (53:40).

Prišli su domaći i na samo 11 poena minusa, ali je potom Perperoglu pogodio trojku iz ćoška (61:47). Omić je zatim ubacio oba bacanja, to je ono što nije tako često činio dok je nosio Zvezdin dres (61:49).

Uzvratio je prelepim zakucavanjem Dobrić, pa je isti igrač polaganjem u kontri naterao Džikića da zove tajm-aut, na manje od dva minuta pre kraja treće četvrtine (65:49).

 

U preostalom vremenu Omić je pogodio jedno od dva bacanja, a u poslednjem napadu Cirbes je pogodio uz zvuk sirene, potom i dodatno bacanje (67:50).

Svojim 20. poenom za 18 minuta na terenu Perperoglu je ponovo vinuo Zvezdu u stratosferu, a posle dalekometnog koša Cirebsa Džikić je opet tražio tajm-aut (74:50).

Posle trojke Berona i strašnog kucanja Odža bilo je i „plus 25” za crveno-bele, tihi su tada bili navijači u dvorani „Morača” (79:54).

Pobednik je odavno bio rešen, čekalo se samo sa kolikom će razlikom Crvena zvezda slaviti u Podgorici. Na kraju je hladna osveta servirana sa „plus 16” (87:71).

CRVENA ZVEZDA: Regland 8, Radanov, Čović 2, Perperoglu 20, Lazić, Faje 6, Beron 15, Dobrić 6, Ristić, Simanić, Cirbes 19, Odžo 11.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама