Кошарка Кошарка/Вести

Dobrić za SK: Željni smo rada i motivisani

Autor: Aleksandra Radivojević, Sport klub

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić govorio je za Sport klub o utiscima na startu sezone, meču protiv Budućnosti koji očekuje crveno-bele, kao i o osvojenom trofeju Superkupa ABA lige.

Tim Milana Tomića uspešno je otvorio sezonu i u ABA ligi i u Evrokupu. U prvom kolu regionalnog šampionata savladana je Cibona, dok je na evropskom frontu sezona otvorena trijumfom nad Ulmom.

“Delovalo je teže, ali uspeli smo da odigramo kako smo želeli i da dođemo do pobede. Jako je bitno to što smo pobedili u prvoj utakmici u Evrokupu. Idemo dalje korak po korak“, rekao je Dobrić za Sport klub.

Ekipu sa Malog Kalemegdana očekuje duel drugog kola ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici.

Tek je početak sezone, polako. Još se sve ekipe uigravaju, tek je prvo kolo gotovo. I ekipe grade svoju igru, idemo utakmicu po utakmicu pa šta bude“, rekao je košarkaš Zvezde.

On je prokomentarisao i novi tim Crvene zvezde, kao i atmosferu u ekipi.

Mislim da imamo super atmosferu. Svi momci su pozitivni, motivisani i željni rada. Dobro treniramo, to je najbitnije. Radimo na tome da svaku igru i svaku pobedu gradimo timski, a ne na individualnom planu. Za sada je sve dobro i mislim da će biti sve bolje i bolje“.

Zvezda je otvorila sezonu osvajanjem prvog trofeja – Superkup ABA lige. U finalu je poražena Budućnost, koja je u prošlosezonskoj finalu nadigrala Zvezdu.

“Za samopouzdanje je veoma važno to što smo osvojili Superkup ABA lige. Ipak, sa druge strane, to je start sezone, praktično je to pripremni period, kada još nije zvanično ni počela sezona. Nema neki veliki značaj taj trofej, ali za samopouzdanje je to odlično za tim“, objasnio je Dobrić.

Duel između Budućnosti i Crvene zvezde na programu je u nedelju od 19 časova, u podgoričkoj “Morači”.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама