Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Poraz u Parizu

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su kao gosti od Pari Sen Žermena sa 6:1 u drugom kolu C grupe Lige šampiona.

 

Stadion: Park prinčeva
Gledalaca: 40.000
Sudija: Artur Soareš (Portugalija)
Strelac: Nejmar u 20′, 22′ i 81′, Kavani u 37, Di Marija u 42′, Mbape u 70′ za PSŽ, a Marin u 74′ za Crvenu zvezdu
Žuti kartoni: Stojković u 68′, Pavkov u 75′

Pari Sen Žermen: Areola, Menije, Kimpembe, Tijago Silva (od 76′ Kerer), Bernat, Verati, Rabio, Mbape (od 76′ Čupo-Moting), Nejmar (od 82′ Draksler), Di Marija, Kavani.
Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić (od 46′ Babić), Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Marin, Čaušić, Simić (od 46′ Pavkov), Ben (od 73′ Ebisilio).

Ovo je našem timu i prvi poraz još od duela sa CSKA u Moskvi, u šesnaestini finala Lige Evrope, odnosno prvi posle čak 34 uzastopne utakmice. Kraj sjajnoj niza došao je u Parizu uz prvi, istorijski gol Zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona u režiji Marka Marina.

Defanzivni bedem je uspešno odolevao do sredine prvog dela, Zvezdina odbrana je uspevala da pročita sve namere domaćina i preseče sve njihove zamisli, ali je prekid bio koban.

Brazilac Nejmar je iz slobodnog udarca sa nešto više od 20 metara prebacio živi zid i uputio šut neuhvatljiv za golmana Milana Borjana. Nedugo zatim je bilo 2:0 za Parižane, pošto je prilikom akcije sa desnog krila strelac prvog pogotka razmenio dupli pas sa Mbapeom i udvostručio prednost.

Imala je Zvezda svoje pokušaje i polukontre, ali je nedostajalo završno dodavanje za opasniju akciju i pretnju šampionu Francuske, jednom od glavnih favorita za evropski tron. Tako je šut sa ivice kaznenog prostora u prvom poluvremenu oprobao Čaušić i loptu poslao preko prečke.

Razigrani PSŽ je do predaha postigao još dva gola, najpre je Edinson Kavani uvećao vođstvo, a onda i Anhel di Marija. U drugom delu je Zvezda zaigrala nešto ofanzivnije, uspevala je da težište igre prebaci na polovinu rivala u više navrata, pa su viđeni i opasni udarci poput Rodićevog.

Ipak, najviše se istakao naš golman Borjan koji je u nekoliko situacija fantastičnim odbranama sačuvao mrežu. Nije mnogo mogao prilikom gužve iz koje se i Mbape upisao u strelce, da bi u 74. minutu naš tim došao do istorijskog, prvog gola u grupnoj fazi Lige šampiona.

Marko Marin je bio zadužen za to šutem iskosa sa desne strane na dodavanje rezerviste Ebisilija, da bi se za konačan rezultat pobrinuo Nejmar opet iz slobodnjaka.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама