Фудбал Фудбал/Вести

Jovančić, Marin i Boaći – izjave posle utakmice

Izvor: FK Crvena zvezda

Dušan Jovančić je blistao od zadovoljstva posle Zvezdine premijere u grupnoj fazi Lige šampiona i boda osvojenog u duelu sa Napolijem.

540-jovancic-1809.jpg

Šampion Srbije je u meču bez pogodaka protiv italijanskog predstavnika osvojio istorijski bod i ukrasio debi u grupnoj fazi Lige šampiona. Takav epilog bio je povod za zadovoljstvo fudbalera koji je ulaskom u drugom poluvremenu održao čvrstinu u defanzivi crvno-belih.
– Odigrali smo odličan meč. Znali smo da je Napoli veoma kvalitetan protivnik, svesno se povukli i prepustili inicijativu rivalu. Imali smo nekoliko kontri iz kojih smo mogli da povedemo, ali je i bod ogroman uspeh – istakao je Jovančić.
Činjenia da je šampion Srbije pokazao zube renomiranom protivniku i pokvario mu planove, još jednom je potvrdila kvalitet čete Vladana Milojevića.
– Svi su nas otpisali pre žreba, predviđali ubedljive poraze od svakog protivnika, ali smo već na premijeri pokazali da je takav odnos daleko od istine. Sjajno smo počeli takmičenje u grupnoj fazi. Veliku zahvalost dugujemo navijačima na fenomenalnoj podršci i izvanrednom ambijentu.
Poseban utisak ostavila je disciplina crveno-belih tokom napada gostiju.
– Radimo na defanzivi što se videlo u kvalifikaijama, ali i protiv Napolija. Nismo se odrekli ni napada, pokušavali smo. Jednom sam i ja okušao šut, ali je Ospina dobro intervenisao. Nadam se da će sledeći udarac završiti u mreži – naglasio je Jovančić.

Marko Marin, impresioniran atmosferom na stadionu “Rajko Mitić”, zadovoljan remijem (0:0) protiv Napolija napustio je klupske prostorije posle prvog meča Crvene zvezde u Ligi šampiona.

540-marin-1909.jpg

 Zadovoljni smo osvojenim bodom, veoma važnim iz više aspekata. Napoli je odlična ekipa i vrlo dobro smo znali šta nas očekuje. Imali smo priliku da iz kontre ugrozimo protivnika, ali je trebalo u tim situacijama bolje da se razigravamo – rekao je Marin.
Podrška pune Marakane još jednom se pokazala kao jedno od najjačih oružja crveno-belih.
– Atmosfera je bila fantastična. Nezaboravna! Igrao sam pregršt utakmica u Ligi šampiona, ali ovakav utisak na mene nije ostavila nijedna prethodna. Osećaj je bio neverovatan. Od pesme zvezdaša nisam čuo himnu Lige šampiona. Biće teško na strani, ali ćemo pred domaćom publikom moći da pokvarimo planove i ostalim rivalima u grupi.
Premijera u grupnoj fazi Lige šampiona i epitet istorijskog meča imali su značajan uticaj na beogradski tim.
– Bili smo u grču tokom uvodnih minuta što je logično s obzirom na to da nikad ranije nismo igrali sličan duel. Očekivali smo ovakav tok. Posle 15 minuta smo se oslobodili pritiska i zaigrali konkretnije. U drugom poluvremenu rival je bio još ofanzivniji, ali smo uspeli da se odbranimo i osvojimo bod. Pokazali smo da možemo da igramo fudbal.
Vremena za razmišljanje o odigranom meču nema previše jer već za vikend šampiona Srbije očekuje najveći izazov na domaćoj pozornici.
– Sledi večiti derbi, veoma važan duel. Očekujem da pobedom otklonimo sve dileme i dokažemo da smo najjača ekipa u državi – istakao je Marin.

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su prvi bod u grupi C Lige šampiona. Izabranici Vladana Milojevića odigrali su bez golova utakmicu sa Napolijem.

540-boai-1909.jpg

– Zahvaljujemo Bogu na ovom rezultatu. Ovo je odlična prva utakmica za nas, uliva nam samopouzdanje pred naredne mečeve. Radićemo zaista naporno kako bismo bili još bolji sledeći put. Svi su videli da smo danas dali sve od sebe i borili se. Želeli smo da pobedimo, ali nažalost ipak je bilo nerešeno na kraju. Mislim da niko od nas nije očekivao da budemo ovako dobri. Bićemo iznenađenje za mnoge timove – rekao je Boaći.

Zvezdin napadač istakao je da će već na sledećem meču dati sve od sebe da iskoristi svaku šansu koja mu se ukaže.

– Imao sam dobre šanse, ali kao što uvek kažem, da ako Bog želim da postignem gol to će tako i biti. Idem kući da se odmorim, a posle toga da nastavim sa predanim radom kako bi i golovi dosli. Naš trener Milojević je fantastičan, svi smo voljni da uradimo ono što nam on kaže. Zato sam siguran da će doći rezultati.

Podrška 51.000 navijača oduševila je naše fudbalere.

– Zahvalio bih se navijačima što su došli da nas podrže. Uvek kažem da bez njih ne bismo postojali ni mi ovako jaki. Zaista sam impresioniran i nadam se da će nas na svakoj utakmici podržavati na isti način i pomoći nam da nastavimo sa dobrim igrama u grupi – poručio je Boaći.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама