Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda savladala Čukarički

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su da pobeđuju u Superligi i u 6. kolu domaćeg prvenstva savladali su Čukarički sa 2:1 na stadionu „Rajko Mitić“.

540-gobeljic-2508.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 7.612
Sudija: Danilo Grujić (Niš)
Strelci: Srnić u 53′ i Gobeljić u 72′ (Crvena zvezda), Tedić u 67′ (Čukarički)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Savić, Babić, Terzić, Jovičić, Jovančić (od 59′ Meleg), Srnić (od 83′ Kafu), Simić, Jevtović (od 70′ Ben), Pavkov.
Čukarički: N. Stevanović, M. Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Ovusu, Đorđević, Docić, Zorić, Birmančević (od 70′ Kajević), Tedić (od 77′ Mudrinski).

Osvojena su nova tri boda, zadržan je maksimalan učinak od pet trijumfa i ispunjen cilj pred revanš plej-ofa za Ligu šampiona, odnosno pred gostovanje Salcburgu naredne srede. Strelci za novu pobedu šampiona Srbije bili su Slavoljub Srnić u 53. i Marko Gobeljić u 72. minutu.

Trener Vladan Milojević je izveo kombinovanu postavu, u kojoj je od početka bilo mesta za standardnog golmana Milana Borjana i oporavljenog kapitena Vujadina Savića. Iako je meč 6. kola domaćeg prvenstva bio u večernjim satima, velika vrućina kao da je sputavala igrače oba tima da pruže maksimum.

Tokom početnog ispitivanja snaga je Zvezda imala nešto veću inicijativu, a prva prava prilika viđena je u 15. minutu.

Sjajno su tada kombinovali Dušan Jovančić i Aleksa Terzić po levom krilu odakle je Veljko Simić centrirao do imenjaka Milana Pavkova, a Zvezdin centarfor glavom nije uspeo da matira protivničkog golmana Stevanovića. Pre toga je čuvar mreže “Brđana” bio siguran i prilikom udarca Jovančića sa oko 25 metara.

Probao je Čukarički da zapreti u dva-tri navrata, ali je Milan Borjan svaki put bio na pravo mestu da otkloni potencijalnu opasnost. Simić je bio prilično agilan u prvom poluvremenu, bilo ga je svuda po terenu, međutim, on i saigrači nisu uspeli da zatresu mrežu do odlaska na predah.

U nastavku je viđena druga slika… Zvezda je krenula agresivnije i to joj se isplatilo, pošto je povela posle osam minuta igre u drugom delu. Bila je to još jedna dobra akcija po levom krilu odakle je Aleksa Terzić na dodavanje Simića uspeo da pronađe Srnića, a on je lako zatresao mrežu za 1:0.

Čukarički je morao da krene ofanzivnije i došao je do izjednačenja u 67. minutu. Docić je izveo korner sa desne strane, na drugoj stativi je Kopitović spustio loptu do mladog Tedića koji je bio strelac za 1:1.

Naš trener Milojević je u drugom delu uveo “svežu krv” u vidu Dejana Melega i El Fardua Bena umesto Jovančića odnosno Jevtovića, u finišu je i Kafu dobio šansu umesto Srnića, a nerešen rezultat nije dugo bio na snazi, tačnije svega pet minuta.

Borbeni Zvezdin univerzalac Marko Gobeljić je sve sam uradio. Oduzeo je loptu skoro na sredini terena, krenuo u solo prodor i krunisao ga preciznim udarcem u donji desni ugao za konačnih 2:1. Mogla je pobeda da bude i ubedljivija, ali Ben nije uspeo da zatrese mrežu, dok je Meleg u samoj završnici pogodio stativu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама