Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Омладински погон

Omladinci počinju odbranu titule

Izvor: FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde utakmciom sa Radom, u subotu od 10 sati, kreću u novu sezonu. Generaciju rođenu 2001. godine sa klupe predvodi Bratislav Živković i braniće titulu, i to u godinu dana starijoj konkurenciji.

540-zivkovic-11.jpg

– Moram da pohvalim momke, dobro su odradili pripreme i odigrali smo dosta kontrolnih utakmica protiv jakih protivnika. Ambicije su kao i uvek najviše, stalno pričam koju god selekciju da treniram u Crvenoj zvezdi, uvek idemo na prvo mesto i osvajanje titule. Ove godine nam je primarni cilj da usavršavamo i spremamo mlade igrače za prvi tim. Prvo mesto ide uz to i normalno je da su očekivanja da budemo na vrhu, ali je najpre u fokusu razvijanje igrača. Mislim da u ovoj generaciji 2001. godišta ima dosta dobrih fudbalera i verujem da će biti stub prvog tima u narednim godinama – kaže Živković.

Zvezdine nade su u sklopu priprema odigrale i vrlo jak turnir u Bazelu.

– Bio je to dobar i zahtevan turnir na kome smo bili mlađi i u polufinalu smo izgubili od japanske selekcije dve godine starije. Taj detalj je bio jedino loše da kažem, a sve ostalo je bilo jako dobro. I u omladinskoj ligi će ekipe igrati sa starijim sastavom od našeg, ali verujem da ćemo to izneti na pravi način jer imamo kvalitet.

Živković veruje da je dobro to što na raspolaganju ima mlađe igrače od protivnika i objašnjava:

– Ako prvo mesto ne stavimo u prvi plan, već razvijanje igrača, onda je dobro što će naši momci kroz Omladinsku ligu pre sazreti i brže se formirati kao igrači. To je pravi put i verujem da oni to mogu da iznesu ove godine.

Na startu sezone Zvezdine omladince čeka duel sa Radom, u subotu od 10 sati.

– Čeka nas ekipa koja je godinama unazad pravila mlade igrače i ima dobru školu. Neće biti lako, prva utakmica je uvek neizvesna, ali imamo kvalitet i verujem da možemo da pobedimo i startujemo na pravi način – ističe Živković.

Naši omladinci će imati vrlo naporan ritam na startu sezone i mečeve na svaka tri dana.

– Čeka nas pet utakmica u dve nedelje, ali svima je isto. Imamo dovoljan fond igrača, malo poteškoća sa registracijom novajlija, ali će i to biti uskoro rešeno, pa ćemo ih sve imati na raspolaganju.

Omladinci Zvezde će pored domaćeg šampionata imati izazove i u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

– “Zamolio” sam kolege iz prvog tima da oni uđu u grupnu fazu i tako nam olakšaju put do elitnog takmičenja. Uskalidećmo sve obaveze, i tamo ćemo biti mlađi od rivala koji su dobro selektirani. Ipak, ne bojimo se nikoga, momci i ja jedva čekamo evropske izazove i bićemo spremni za sve što nas čeka – završio je Živković.

Sastav omladinskog tima Crvene zvezde za sezonu 2018/2019
Golmani: Luka Krstović, Mateja Radosavljević, Luka Savić.
Igrači: Nenad Adžibaba, Uroš Pavlović, Bogdan Jočić, Mirko Milikić, Strahinja Eraković, Njegoš Kupusović, Edin Ajdinović, Nikola Savić, Borisav Burmaz, Vukan Kovač, Luka Velikić, Mateja Stojanović, Marko Dedijer, Nikola M. Stajić, David Milisavljević, Aleksa Puletić, Nikola I. Stajić, Andrija Rajović, Uroš Šejić, Đorđe Jovičić, Georgije Jankulov, Andrej Pupović.
Trener: Bratislav Živković.
Stručni štab: Nikola Puača, Marko Milić, Nikola Perišić, Branko Katić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама