Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Омладински погон

Osvojena četiri turnira

Izvor: FK Crvena zvezda

Mlađe kategorije Crvene zvezde ostvarile su sjajne rezultate na međunarodnim turnirima.

Mlađi pioniri, dečaci rođeni 2005. godine, pobednici su turnira u Prijedoru. U finalu turnira „koplja“ su ukrstili mlađi pioniri našeg kluba i Dinama iz Zagreba, a Zvezdine nade su slavile rezultatom 2:1.

Prethodno su pobeđeni Spartak iz Banja Luke u četvrtfinalu sa ubedljivih 9:1, a u polufinalu Borac sa 4:2.

Dečaci rođeni 2006. godine igrali su turnir u Prijedoru, a istovremeno druga grupa petlića turnir u Međumurecu, i obe grupe bile su uspešne. U Prijedoru, takođe je savladan Dinamo iz Zagreba rezultatom 1:0, dok je u drugom finalu pala Legija — 5:0.

Uspešni su bili i mlađi kadeti (2003) koji su osvijili turnir u kineskom Šing Jangu. Protivnici mlađih kadeta bili su uglavnom vršnjaci iz kineskih akademija, Zvezda na celom turniru nije primila gol, a postigla je čak 41 pogodak.

Pioniri Crvene zvezde učestvovali su na prestižnom turniru u Nemačkoj, na kojem se našao veliki broj jakih evropskih klubova. Ukupno 18 timova iz kategorije 2004. godišta borilo se za trofej, a naši pioniri su završili na petom mestu.

Crvena zvezda je najpre remizirala sa Štutgartom i Slavijom iz Praga u utakmicama u kojima nije bilo golova. Potom je usledio poraz od Čelsija rezultatom 1:4, pa pobeda protiv TC Obera rezultatom 4:2. Na kraju prve faze takmičenja, ubedljivo je savladan Frankfurt sa čak 7:0.

U borbi za četvrtfinale, Zvezdini pioniri izgubili su od Majnca sa 2:0, da bi posle toga savladali Hertu sa 2:1. Ipak, u četvrtfinalu je doživljen poraz od Porta (0:2).

— Ovo je bilo veliko iskustvo za naše dečake jer smo videli da možemo ravnopravno da se nosimo sa najvećim akademijama Evrope poput Bajerna, Anderlehta, Štugarta, Šalkea… U ovoj konkurenciji bih jedino istakao Porto koji tehnički odskače od svih ekipa i koji je do polufinala jedini imao svih osam pobeda uz samo jedan primljen gol — rekao je Nikola Jelić, glavni trener u Omladinskoj školi FK Crvena zvezda.

U doigravanju za plasman od petog do osmog mesta, crveno-beli su pobedili Šalke minimalnim rezultatom, a potom i Štutgart u utakmici za peto mesto.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама