Фудбал Фудбал/Вести

„Zvezda B“ punom parom u novu sezonu

Izvor: FK Crvena zvezda

Ekipa „Zvezda B“ uspešno je završila fazu priprema na Zlatiboru. Trener Milija Žižić ističe da okosnicu timu čine Zvezdini omladinci, jer čak dvanaestorica igrača rođenih 2000. godina nastupaju za Zvezdinu filijalu.

– Jako mi je drago što su se oni, iako su još po godinama omladinci, za kratko vreme zaista dobro adaptirali na novu svlačionicu i na zahteve seniorskog fudbala. Drago mi je što mi kao „B tim“ Crvene zvezde u svojim redovima imamo više od 50 posto fudbalera rođenih 2000. godine, oni su baza naše svlačionice. Pored njih, imamo i zavidan broj igrača ’98. i’ 99. godište i to je kostur našeg tima. Oni su se na pripremamai dobro družili i dobro radili sa svojim saogračima, iskoristili su priliku da se što bolje upoznaju, to je vrlo važno za ekipu. Sada smo na putu da formiramo zaista jaku svlačionicu. Imamo još posla pred sobom do početka prvenstva i siguran sam da ako nastavimo ovako da radimo da će sve biti kako treba. Imamo najviše ambicije ii demo ka njihovom ostvarenju – rekao je Žižić.

Trener Grafičara istakao je da je izuzetno zadovoljan urađenim za dve nedelje na Zlatiboru. Njegova ekipa zabeležila je tri pobede i jedan poraz u prijateljskim mečevima.

– Prvu utakmicu odigrali smo protiv Brodarca iz Beograda, koji smo pobedili rezultatom 2:0. Selekciju Zlatibora, prvoligaša, pobedili smo 3:2. Bili smo gosti Javora iz Ivanjice i tamo smo doživeli jedini poraz rezultatom 3:1. Za kraj boravka na Zlatiboru sastali smo se sa Slogom iz Požege i njohov seniorski sastav pobedili smo sa 2:1. Odigrali smo kvalitetne mečeve koji su nam pokazali koliko mi u ovom trenutku možemo protiv starijih i iskusnijih od sebe. Mi smo akcenat stavili na igru iz razloga što je stvaramo iz dana u dan, ali ne prepuštamo ništa slučaju i vodimo računa i o rezultatu. Raduje me kada kao posledica dobre igre dođe rezultat u vidu pobede. Pogotovo što sam svesno insistirao na tome da odigramo utakmice sa jakim protivnicima, dosta starijim od nas, a tu posebno mislim na Javor i Slogu, koji dolaze iz Prve lige. Pun pogodak je bio igrati sa njima i dobili smo odgovor na pitanje koliko mi i timski i pojedinačno možemo u ovom trenutku.

Početak sezone Zvezdinu filijalu očekuje 18. avgusta kada se sastaju sa ekipom Prva iskra iz Bariča.

– Očekuje nas ovog vikenda još jedna pripremna utakmica koju ćemo odigrati protiv tima iz Katara. Biće to još jedna prilika da proverimo koliko smo spremni. Posle toga ulazimo u takmičarsku nedelju kada ćemo se pripremati za prvo kolo Srpske lige Beograd. Svakodnevno radimo na novim terenima na Marakani iza južne tribune. Raduje me što vidim da moja ekipa iz dana u dan napreduje. Siguran sam da će vremenom i kontinuitetom u radu svi ovi mladi igrači izrasti u odlične seniorske igrače – poručio je Žižić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама