Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Омладински погон

Veoma uspešan kamp u Kanadi

Izvor: FK Crvena zvezda

U kanadskom gradu Hamiltonu se u periodu od 1. do 10. avgusta održava juniorski kamp Crvene zvezde na kojem učestvuje 70 dečaka iz regije Toronta.

Domaćin i organizator kampa je FK Hamilton Serbians. Ovaj klub je nastao 1958. godine i ove godine slavi 60. godišnjicu postojanja. Tim povodom, u goste je pozvana Crvena zvezda kako bi uveličala ovaj jubulej, i ovo je prva poseta jedne ekipe našeg omladinskog pogona Kanadi.

Odigrana su dva meča između naše generacije 2009 i dečaka iz Hamilton Serbians tima, a naša deca bila su uspešnija u odmeravanju snaga.

Takođe, 04. avgusta odigran je i turnir na kojem su pored Crvene zvezde i domaćina učestvovali i Burlington i Hamilton siti. Naravno, prvo mesto osvojila su naša deca.

U sredu, 08. avgusta, ista generacija imala je najteži ispit protiv šampiona Kanade, TFC iz Toronta. Međutim, naši dečaci još jednom su bili na visini zadatka i pobedili su rezultatom 5:4.

— Zahvaljujem se domaćinu na neverovatnom desetodnevnom domaćinstvu i fantastičnom organizacijom kampa. Ovim putem i objavljujem dogovor koji smo napravili: kamp će svake godine biti organizovan i postaće tradicionalan. Veliku zahvalnost od našeg kluba imaju i domaćini, porodice, kod kojih su bila smeštena naša deca — rekao je Vladimir Cvjetićanin, koordinator Zvezdinih školica fudbala.

Pored sportskog druženja naš tim je imao i dva izleta: posetu Nijagarinim vodopadima i posetu najvećem zabavnom parku u Torontu.

Lela Stevanović, predsednica Hamilton Serbiansa, najavila je saradnju Crvene zvezde i kanadske ekipe.

— Velika zahvalnost stručnom timu kampa zato što su omogućili deci iz Kanade i našeg kluba da osete kako je trenirati sa Zvezdinim trenerima. Naša želja je da saradnju Hamilton Serbians i Crvene zvezde pretvorimo u tradicionalnu saradnju koja će nam pomoći da u budućnosti rastemo kao klub — rekla je Stevanovićeva.

Sportski direktor kluba i organizator kampa Marko Ristić smatra da su dolaskom Crvene zvezde u Kanadu ispisane stranice istorije.

— Hamilton Serbians u poslednje dve godine beleži porast u brojnosti članova. Sa nekadašnjih stotinak došli smo na preko 200 članova u 10 selekcija. Samim porastom broja igrača podignut je i kvalitet, što nas je učinilo najrespektabilnijim faktorom srpske zajednice u Kanadi, kao i fudbalske u provinciji Ontario. Takođe, oformili smo i tri tima devojčica. Naše selekcije 2008 i 2009 neporažene su u poslednjih godinu dana. Logičan sled događaja je saradnja sa najboljima, a to je svakako Crvena zvezda. Utakmice sa Zvezdom pokazale su nam da imamo još prostora za napredak. Drago mi je što smo upravo mi ispisali stranice istorije i doveli kamp Crvene zvezda kod nas — rekao je Ristić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама