Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Zaslužili smo!

Izvor: FK Crvena zvezda

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević posle pobede nad Suduvom i plasmana Crvene zvezde u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, rekao je da je Crvena zvezda zasluženo slavila u dvomeču protiv dobre ekipe Suduve.

540-miloje-536.jpg

— Zasluženo smo pobedili danas. Smem da kažem da je prva utakmica prelomila, a čestitao bih Suduvi na dobroj igri. Napravili su istorijski rezultat izbacivanjem jednog učesnika Lige šampiona, Apoela, i to nam je i bio reper da shvatimo koliko su ozbiljna ekipa. Pokušali su danas da nas iznenade promenom formacije, ali brzo smo se prilagodili tome i diktirali smo ritam utakmice. Suduvi bih poželeo mnogo sreće u litvanskom prvenstvu, ovde smo se osećali veoma prijatno, kako u ovom gradu, tako i u Litvaniji — rekao je Milojević.

Golgetersku formu nastavili su Ben i Radonjić.

— Radujem se pobedi, i na golove gledam kao na rezultat kolektivne igre. Ne gledam to individualno, drago mi je zbog igrača koji postižu golove jer im podiže samopouzdanje. Uvek se radujem kada ekipa postigne gol, ovo je kolektivan sport i golovi su rezultat timske igre i zalaganja.

Posle današnje pobede, Crvena zvezda se prvi put posle 1996. godine našla među 100 najboljih evropskih klubova. Tačnije, Crvena zvezda se od večeras nalazi na 99. mestu.

— Lep statistčki podatak, puno mi je srce. Ali, to nas obavezuje da damo sve od sebe, da probamo da dovedemo ovu generaciju koliko god možemo visoko, jer Crvena zvezda to stvarno zaslužuje sa svojom istorijom i publikom. Drago mi je i nadam se da ćemo samo da rastemo.

O narednom protivniku nije se mnogo razmišljalo.

— Bili smo fokusirani na današnju utakmicu, a do Spartaka ima vremena. Prethodno i u subotu imamo utakmicu domaćeg prvenstva, i ima vremena da se razmišlja i o Spartaku iz Trnave. Radi se o dobroj ekipi, ali nismo ih do sada mnogo pratili. Nije za mene iznenađenje to što su izbacili Legiju, moramo da izbacimo to iz glave, nema u fudbalu iznenađenja. Danas se dobar fudbal igra svuda i svako može da izbaci svakoga. Slovačka liga je veoma jaka. Vidite i po ostalim rezultatima kako prolaze neke ekipe za koje to ne očekujemo, ali moramo da promenimo svoje razmišljanje — zaključio je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама