Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Ben i Radonjić za novu pobedu, sledi Spartak Trnava

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su litvansku Suduvu rezultatom 2:0 u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Golovima Bena i Radonjića, crveno-beli ostvarili su plasman u treću rundu kvalifikacija, u kojoj će se susresti sa Spartakom iz Trnave.

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, odlučio se za sledeći sastav: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Krstičić, Srnić, Radonjić, Milić – Ben. Na klupi se nalaze: Popović, Gobeljić, Babić, Jovančić, Ebisilio, Jevtović i Stojiljković.

Sa druge strane, Suduva će nastupati u sledećem sastavu: Kardum – Švrljuga, Leimonas, Jankauskas, Živanović, Slavickas – Giljerme, Matulevičijus, Verbickas, Veževičijus – Sisilija.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Prvi udarac ka golu Suduve uputio je Srnić u četvrtom minutu, ali je lopta završila u rukama Karduma. Posle samo četiri minuta igre u nastavku, crveno-beli došli su do vođstva. Milić se izborio za loptu i uputio pas ka Benu, a on šutirao iz daljine i sjajnim udarcem doneo veliku prednost Zvezdi 1:0.

U nastavku meča fudbaleri obe ekipe ulazili su u prilike, Suduva je zapretila preko Sisilija posle kornera i preko Vezevičijusa koji je šutirao pored gola. Sa druge strane, napadi Zvezde odvijali su se uglavnom preko raspoloženog Radonjića. Na asistencuju Krstičića, Radonjić je šutirao, a Kordun odlično intervenisao. Ipak, Radonjić je nastavio sa dobrom igrom i seriju golova u 38. minutu kada je savladao Kurduma i doneo crveno-belima vođstvo od 2:0. Krstičić je “ukrao” loptu i asistirao Radonjiću, koji je bio siguran. Do kraja prvog dela igre rezultat se nije menjao.

Foto: Nemanja Radonjić

 

Po povratku na teren, nastavljeno je u istom ritmu, a nakon nekoliko minuta strateg crveno-belih izvršio je prvu izmenu. Nemanju Milića zamenio je Nikola Stojiljković. Usledio je miran period utakmice, a potom i druga izmena u gostujućem timu, teren je napustio Milan Rodić, kojeg je zamenio Marko Gobeljić. Ritam utakmice je znatno opao, ali je to prekinula Zvezdina akcija preko Gobeljića i Stojkovića, ali Srnić nije dobro zahvatio loptu. Uzvratila je Suduva preko  Verbickasa, koji je nakon centaršta naleteo na loptu, ali je ona otišla pored Borjanovog gola. Već u sledećem minutu Srnića je zamenio Ebisilio. Novi šut ka golu Suduve uputio je Ebisilio, ali je lopta završila pored gola. Uzvratili su Litvanci preko Švrljuge, koji je šutirao sa velike udaljenosti, ali Borjan nije morao da interveniše.

Pomoćni sudija pokazao je dva minuta nadoknade, a odmah nakon toga, domaći su imali najbolju priliku. Kasparevičijus se našao u šesnaestercu, odbrana Zvezde je zakasnila, ali je on loše šutirao sa pet metara i promašio gol. Do kraja meča nije bilo ozbiljnih prilika na obe strane terena, te su Beograđani upisali rutinsku pobedu 2:0.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама