Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda sigurna protiv Radničkog

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je osvojila nova tri boda u Superligi i zadržala je prvo mesto na tabeli.

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 7.214
Sudija: Igor Stojiljković
Strelci: Rodić u 9′ i Ben (p) u 91′.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Babić, Degenek, Rodić, Jovančić, Krstičić, Ebisilio, Meleg, Jevtović, Stojiljković.
Rezerve: Popović, Terzić, Savić, Milijaš, Srnić, Joveljić, Ben.

Radnički: Živković, Pankov, Stojanović, Mrkić, Aksentijević, Bodarenko, Grbić, Mićić, Noma, Stanković, Ranđelović.
Rezerve: Bulajić, Mijailović, Todorovski, Sanisavljević, Jovanović Aleksa, Jovanović Aleksandar, Nikodijević.

U derbiju 2. kola Superlige Crvena zvezda je uspela da savlada Radnički iz Niša i zadrži lidersku poziciju na tabeli. Obe ekipe pre nekoliko dana igrale su svoje evropske utakmice, ali izabranici Vladana Milojevića imali su dva dana više za odmor. Ipak, Zvezdin trener je ponovo izmešao karte, i na ovoj utakmici je odmorio nekolicinu standradnih prvotimaca. U ekipu se posle povrede vratio Nikola Stojoljković, od prvog minuta igrao je i Babić, a na desnom boku ponovo je utakmicu započeo Gobeljić.

Izuzetno sparno vreme gotovo sigurno je uticalo i na kvalitet igre koji su pružili danapnji rivali. Možda je i Zvezdin rani gol uticao na nešto mirniju igru našeg tima; već u 9. minutu posle kornera, lopta je stigla do zaboravljenog Milana Rodića kojem nije bilo teško da se upiše u strelce. Reklamirali su gosti ofsajd poziciju, međutim lopta je na putu udarila u jednog fudbalera u plavom dresu. Sve do odlaska na odmor, viđeni su samo sporadični pokušaji koji su se završavali bezuspešno. Zvezda je, naravno, imala više pokušaja. Gobeljić Jevtović bili su najbliži tome da dupliraju Zvezdinu prednost, ali nisu uspeli da šutiraju u okvir gola. Na drugoj strani, Mrkić je mogao ozbiljnije da zapreti Zvezdinom golu, ali odličan i u defanzivi bio je Rodić koji je sprečio eventualnu neprijatnu situaciju po gol Borjana.

Zvezdin golman je sredinom prvog dela igre pretrpeo i jak udarac kada je na njega neoprezno startovao Petar Grbić, međutim nastavio je utakmicu.

I u nastavku utakmice nije viđeno mnogo prilika. Vredne pomena svakako su ovacije koje je dobio Lorenco Ebisilio zahvaljujući još jednoj dobroj, požrtvovanoj partiji. Njegove poteze i pristup navijači Crvene zvezde umeli su da nagrade. Nije imao Ebisilio sreće da i danas postigne gol, ali ukoliko nastavi da podiže formu, od njega se može očekivati da bude glavna uzdanica trenera Milojevića.

Prvi put ove sezone zaigrao je i Slavoljub Srnić koji se oporavio od povrede. Srnić se i našao u jednoj šansi kada mu je Joveljić, koji je takođe dobio priliku sa klupe, uputio dobru povratnu loptu, ali biće Srniću potrebno još neko vreme kako bi se vratio u željenu formu. Ipak, videla se želja kao i to koliko je teren nedostajao brzonogom fudbaleru.

Konačan rezultat na ovoj utakmici postavio je Ben iz penala u 91. minutu. Prethodno je Zvezda napadala po levoj strani, a nakon centaršuta po zemlji Gobeljić je sa leđa oboren i nije bilo dileme za glavnog arbitra.

Na kraju, dva gola u utakmici u kojoj su pre svega bodovi bili važni, jer Crvenu zvezdu za nekoliko dana čeka revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Litvaniji.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама