Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Zanimljiv derbi pred nama

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru drugog kola Superlige Srbije dočekuju ekipu Radničkog iz Niša. Utakmica je na programu u nedelju, 29. juna, od 19 časova.

konferencijaradnickivest10.JPG

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred ovaj susret.

– Sa pravom može da se kaže da je sutrašnja utakimica prvi derbi u ovogodišnjem šampionatu. Dolazi nam ekipa koja je prošle godine sa pravom izborila izlazak na evropsku scenu. Vidimo da dobro igraju i sa promenjenim stručnim štabom i sa dosta novih, kvalitetnih igrača. Oni su jako ambiciozna ekipa i sigurno i ove godine imaju visoke ciljeve pred sobom, što Radničkom kao klubu sa velikom tradicijom i pripada. Još jednom mogu da im čestitam na povratku u vrh domaćeg fudbala, Niš kao grad to zaslužuje, a i Radnički kao klub sa bobgatom istorijom, dugom tradicijom i odličnim navijačima. Očekujem jako zanimljivu utakimicu, jer se susreću prošlogodišnji prvak i trećeplasirana ekipa. Obe ekipe su učesnici u evropskim kvalifikacijama, Radnički je u četvrtak sa respektabilnim protivnikom odigrao dobar meč i želim im da u revanšu nadomeste rezultat. Verujem da to mogu, imaju apsolutno pravo da se nadaju. Objektivno imaju šanse da izbace ekipu kao što je Makabi, a to govori o jačini Radničkog. Što se tiče moje ekipe raduje me što ću imati na raspolaganju sve igrače, u punom trenažnom procesu su i Stojiljković i Srnić – rekao je Milojević.

Ekipa Radničkog pre samo dva dana odigrala je meč u Ligi Evrope.

– Mi smo imali dva dana više da pripremimo utakmicu i ako tako gledamo to je neka naša prednost. Termini su takvi i to ne utiče na nas. To je cena kada igrate evropske utakmice. Mi smo profesionalci i ne verujem da će to uticati na igrače Radničkog.

Dosta se u medijima ovih dana govori o potencijalnim pojačanjima Crvene zvezde.

– U pregovorima smo sa dosta igrača, videćemo šta će na kraju biti. Ne treba sada mnogo pričati o tome. Imamo listu igrača za kloju smo zainteresovani, na nju se dodaju igrači, nudi nam se mnogo fudbalera. Već sam rekao da želim da dođe igrač koji će pomoći našoj ekipi. Ja radim za Crvenu zvezdu, u njenom interesu, imamo sportski sektor koji planmira i naporno radi svakog dana. Nema samo mojih želja, ovde niko nikome ne ispunjava želje, već gledamo da uradimo ono najbolje za klub. Priča se dosta i o Veljku Simiću, igraču koga znam još kada je bio u Omladinskoj školi Crvene zvezde. On je deo generacije igrača rođenih 1995. godine, jedne od najtalentovanijih. Pratio sam ih u njihovom pionirskom periodu, kada su radili pod vođstvom Ivice Momčilovića. On je Zvezdino dete, kao Slavoljub Srnić , Filip Stojković i trudimo se da se vratimo deci koja su bila u takvoj situaciji da su morala da odu. Želimo da ih vratimo, da im damo šansu, oni znaju šta je Zvezda i imaju veliku ljubav prema klubu. Mislim da on ima ogroman potencijal, a verujem da mi pokazujemo da znamo da naša deca treba da igraju u našem klubu. Ta velika ljubav i energija, koju oni imaju, nam je potrebna. To se pokazalo i sa igračima koji su se već vratili kao što su Vujadin Savić i Filip Stojković.

Zvezdin strateg očekuje neizvesnu šampionsku trku u Superligi Srbije.

– Mislim da će ove godine biti dosta neizvesno prvenstvo, najzanimljivije u proteklih nekoliko godina. Većina ekipa je zadržala kostur tima, ima nekoliko ekipa kojima je otišo samo pop jedan fudbaler iz rostera. To je jako dobro za svakog trenera. Kada imate takve ekipe podiže se kvalitet fudbala i samo tako možete da napredujete. Lično bih voleo da imamo što više konkurenata i dobrih ekipa. Verujem da je to model po kome će utakimici biti kvalitetne i da će navijači uživati.

Milojević u svakom trenutku može podjednako da računa na sve igrače.

– Svi se trudimo da dođemo do najvuišeg nivoa, ali verujem da u svakoj utakmici moji igrači mogu da pruže više nego što su u prethodnoj. To nam je cilj, da uđemo u takmičarski ritam, da imam što više igrača na raspolaganju koji će biti sve bolji i bolji. Za koga ću se opredeliti zavisi od utakmice i od drugih faktora poput kartona, povreda i sličnih stvari. Zato mi je bitno da imam što veći fond igrača na koji mogu da računam. Mora podjednako da se radi na svim mogućim segmentima igre. Naši igrači mnogo trče, nekada i preko 11 kilometara po utakmici. Ormalno je da dođe do umora, ali sve se to prevaziđe. Treba ispravljati ono što ne valja, a dobro treba dodatno unapređivati – poručio je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама