Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Ebisilio i Radonjić za pobedu protiv Suduve

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su pobedu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Golovima Ebisilia i Radonjića, crveno-beli savladali su litvansku Suduvu rezultatom 3:0 (2:0) i obezbedili odličan rezultat pred revanš meč.

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević odlučio se za sledećih startnih 11Borjan, Jovičić, Degenek, Krstičić, Ebesilio, Milić, Rodić, Stojković, Ben, Radonjić, Savić.

Na klupi Crvene zvezde nalaze se Gobeljić, Popović, Meleg, Pavkov, Babić, Jovančić i  Jevtović.

Suduva nastupa u sledećem sastavu: Kardum, Leimonas, Švrljuga, Živanović, Matulevičius, Slavickas, Acecedo, Verbickas, Topčagić, Jankauskas, Cicilia.

Meč je počeo  minutom ćutanja za nastradale u velikim požarima koji su zahvatili okolinu Atine, a u kojima je život izgubilo više od 70 ljudi.

Već u prvim minutima crveno-beli fudbaleri imali su sjajnu priliku, Ebesilio je šutirao sa 18 metara, ali je Kardum bio na mestu. Crvena zvezda nastavila je pritisak i preko Milića i Stojkovića stvarala prilike, ali se rezultat nije menjao. U 17. minutu Ebesilio je ponovo oprobao šut sa velike udaljenosti, ali je lopta završla u rukama golmana Suduve. Novu priliku imali su domaći igrači posle kontra-napada, Stojković je oduzeo loptu, a Radonjić protrčao po levoj strani, ali je lopta završila u korneru. Ben je dodao loptu do Ebesilija, a on uputio treći šut sa distance – ovog puta pravo u metu. Sa 23 metara šutirao je Zvezdin fudbaler i pogodio za 1:0 i veliku radost navijača.

Fudbaleri Suduve su u nastavku uspeli da zaprate našoj odbrani, ali je odličmi Ebesilio reagovao i na svojoj polovini terena i sprečio goste da uđu u ozbiljniju priliku. Inicijativa Zvezde isplatila se nekoliko minuta kasnije, kada je preko Radonjića došla do velikih 2:0. Akciju su poveli Stojković i Ben, da bi udarac Milića obranio Kardum, ali je lopta došla do Radonjića, koji ju je smestio u mrežu. Ubrzo je usledila j prva izmena u redovima domaćina,  teren je napustio Nenad Krstičić, a u igru je ušao Dušan Jovančić.

Drugi deo utakmice obe ekipe počele su u istom sastavu, a nakon pet minuta  crveno-beli imali su novu priliku. Stojković je pronašao Rodića u šenstaestercu, ali je on umesto da šutira želeo da uposli Milića. Nisu se razumelo crveno-beli igrači, pa su fudbaleri Suduve već u sledećem napadu uzvratili.  Degenek je bio sporiji od Verbickasa, koji je šutira u spoljni deo mreže. Dobru partiju, Nemanja Radonjić krunisao je drugim golom u 58. minutu. Zvezdin napadač je šutirao sa 20-ak metara i smestio loptu tik ispod prečke za velikih 3:0.

Posle nekoliko minuta, trener Milojević odlučio je da odmori jednog od najboljij pojedinaca na večerašnjem meču, Lorenca Ebesilija, a umesto na njega na teren je ušao Milan Jevtović. Naši fudbaleri u potpunosti su kontrolisali utakmicu i nisu dozvoljavali svojim protivnicma da dođu u ozbiljniju priliku. U 78. minutu usledila je i poslednja izmena u crveno-belim redovima, uz ogroman aplauz publike, teren je napustio dvostruki strelac Radonjić, a priliku je dobio Marko Gobeljić. gledali smo nešto mirniji period igre, da bi to presekao Stojković nezgodnim centaršutom, međutim niko nije zakačio tu loptu. Do kraja meča rezultat se nije menjao, te je Crvena zvezda upisala sigurno pobedu sa 3:0.

Revanš meč između Zvezde i Suduve zakazan je za prvi avgust i igraće se u Litvaniji.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама