Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Ben i Krstičić za prvu pobedu!

U revanš meču prvog kola Crvena zvezda dočekala je ekipu Spartaksa i nakon nerešenog rezultata iz prve utakmice (0:0), na domaćem terenu zabeležila je pobedu sa 2:0 (0:0). Golovima Bena i Krstičića crveno-beli stigli su do prvog trijumfa u ovoj sezoni, ali i do plasmana u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Startne postave:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan, Jovičić, Degenek, Ebesilio, Krstičić, Milić, Rodić, Stojković, Ben, Radonjić i kapiten Savić.

Spartaks (4-3-2-1): Nerugals, Freimanis, Kosorić, Silva Honorato, Višnakovs, Dmitriev, Maleev, Svarups, Šlampe, Oss, Kobzar.

Glavni sudija: Alper Ulusoy; pomoćne sudije: Ekrem Kan, Ali Saygin Ogel.

Crvena zvezda je imala prvu priliku u osmom minutu utakmice, ali nakon kornera i dobrog centaršuta, Milić nije uspeo da dođe do lopte i uputi šut ka golu Nerugalsa. Nakon nekoliko minuta, nova akcija Zvezde krenula je od kapitena Savića, Ben je istrčao kontru i uputio šut, ali je golman Spartaksa intervenisao. Fudbaleri Zvezde kontrolisali su utakmicu, pa se vrlo brzo Milić ponovo našao u prilici. Ebesilio je centrirao, Milić zahvatio loptu glavom, ali je ona ipak otišla preko gola.

Sredinom prvog dela utakmice, fudbaleri Spartaksa imali su dobru priliku, ali je šut Maleeva otišao preko prečke. Na sličan način uzvratili su crveno-beli preko Bena, ali rezultat se nije menjao. Nastavila je Zvezda u istom ritmu, nakon dugo organizovanog napada Ebesilio se našao u prilici, ali je njegov šut otišao preko gola. Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u sledećem napadu, Milić je ponovo šutirao, ali je Nerugals bio na mestu. Do isteka prvih 45 minuta, Beograđani su zabeležili još nekoliko prilika, ali je golman Spartaksa bio siguran, te je rezultat ostao nepromenjen (0:0).

Crvena zvezda vratila se na teren u istom sastavu i nastavila u napadačkom ritmu. Probijao je Radonjić po levoj strani, ali je realizacija izostajala. U 60. minutu usledila je prva izmena u redovima Zvezde, Nemanju Milića zamenio je Milan Pavkov. Fudbaleri Crvene zvezde diktirali su tempo, a najbolju priliku imao je Radonjić, međutim pogodio je stativu! Usledila je nova izmena u domaćem timu, Ebesilija je zamenio Meleg.

Pokušavali su crveno-beli visokim loptama da dođu do šesnaesterca i nove prilike za gol, a posle jedne takve usledio je korner. Meleg je izveo korner do Pavkova, koji je glavom asistirao do Bena, a on pogodio za 1:0 u 78. minutu. Nisu dugo Zvezdini navijači čekali na novi gol, posle samo tri minuta igre, Krstičić je bio precizan za velikih 2:0. Konačno je Zvezda uspela da probije odbranu gostiju, a u poslednjim minutima trener Milojević izvršio je i poslednju izmenu – Nemanju Radonjića zamenio je debitant Dušan Jovančić. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.

U narednom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda sastaće se sa ekipom Suduva, koja je napravila veliko iznenađenje eliminisavši Apoel.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама