Фудбал Фудбал/Вести

Navijajmo fer i sportski

Izvor: FK Crvena zvezda

Uoči utakmice koju će Crvena zvezda odigrati sutra protiv Spartaksa, apelujemo na sve posetioce ove utakmice da se ponašaju sportski i u duhu fer-pleja navijaju za crveno-bele.

Svima je poznato da su navijači Crvene zvezde njen 12. igrač, naročito kada se utakmice igraju na najvećem srpskom stadionu. Ipak, naš klub se nalazi pod uslovnom kaznom UEFA, i svako kršenje propisa moglo bi da dovede do kazne, što niko ne želi.

UEFA je rigorozna kada je stajanje na stepenicama koje su predviđene za ulazak i izlazak sa stadiona u pitanju. FK Crvena zvezda apeluje na svoje navijače da tokom trajanja utakmice oslobode prostor neophodan za prolaz, kako ne bi bilo eventualnih sankcija po tom pitanju.

Takođe, još jednom pozivamo navijače da fer i sportski, bez upotrebe pirotehničkih sredstava podrže svoj klub, jer svaka upaljena baklja može naneti veliku štetu klubu kako finansijski, tako i eventualnom suspenzijom dela stadiona ili celog stadiona.

Pod posebnom lupom UEFA biće i eventualno rasističko ponašanje, u zbog toga smo dužni da podsetimo i da ne sme biti rasističkih ispada pre, za vreme i posle utakmice.

Još jednom pozivamo navijače da u što većem broju napune stadion „Rajko Mitić“ i u sportskom ambijentu pomognu Crvenoj zvezdi da se plasira u narednu fazu takmičenja.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама