Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Želim da uđemo u ritam

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će u utorak, 17. jula, odigrati prvu utakmicu na svom stadionu u novoj sezoni.

Nakon utakmice bez golova koja je odigrana u Rigi, očekuje se dobro popunjen stadion, velika podrška za srpskog šampiona i naravno pobeda.

Upravo to su i očekivanja Zvezdinog trenera koji ističe da je fokusiran samo na svoju ekipu i da želi da njegovi igrači uđu u takmičarski ritam.

— Prošle nedelje smo igrali protiv ekipe koja je šampion svoje države i pokazalo se još jednom da sve ekipe imaju svoj način igre i sistem, bilo je evidentno da su u takmičarskom ritmu. Nažalost, mi ga nismo imali na toj utakmici. Uvek kada igrate protiv protivnika koji je uigran on ima prednost u nekim stvarima. Bez obzira na to, imali smo svoje šanse, ali prvo poluvreme završeno je bez golova. U drugom ćemo igrati pred našim navijačima, trenirali smo i dobro smo se spremili. Pozvao bih naše verne navijače da dođu da nam pomognu kao što su to činili i do sada, a od svojih igrača očekujem da odigraju dobru utakmicu — jasan je Milojević.

Zvezdin strateg otkriva da je urađena analiza prve utakmice i da je igračima skrenuo pažnju na slabije aspekte tog meča.

— Neophodno je nekoliko odigranih utakmica da bi igrači ušli u ritam. Nisam zadovoljan tim ritmom koji želim da imamo, ali nismo mogli da dođemo do njega. Zašto, to smo analizirali i razgovarali, ima svega po malo. Na nama je da podignemo nivo igre i to očekujem već sutra. Stojim pri tome da se uvek odlučim za onu ekipu za koju smatram da će da dâ adekvatan rezultat na datoj utakmici. Neki put ima igrača koji bi mogli i trebalo da igraju, ali imam po dva igrača na svakoj poziciji i imam više elemenata na osnovu kojih mogu da pravim svoje zamisli. Našim igračima treba ritam, nije u pitanju fizička priprema. Imamo i igrače koji nisu imali neku minutažu prethodne sezone, i treba im vreme. Svestan sam da vremena u fudbalu nemam, na nama je da radimo i što pre dođemo do željenog cilja — rekao je Zvezdin trener.

Milojević objašnjava da se fudbaler promenio i da više nema klasičnih „desetki“.

— I na primeru Francuske koja je postala svetski prvak, vidi se da danas fudbal ide u smeru gde su igrači brzi, jaki, fizički dobro stoje. Klasični plejmejkeri, lucidni igrači su prava retkost u današnjem fudbalu, gotovo da ne postoje. Lorenco Ebisilio bi trebalo da bude nešto najbliže tome, kreator, ali hajde da mu damo vremena. Srnić i Stojiljković će biti van konkurencije, Nikola je obnovio povredu, a Slavoljub tek počinje da podiže ritam treninga, nije još spreman ali brzo će biti sa nama. Meleg je mogao da igra i prethodnu utakmicu, ali imao je sličan problem kao i Stojiljković, i nisam želeo da rizikujem. Oni nisu igrali mnogo prethodne sezone, i veća je verovatnoća da se takvi igrači povrede. Bio nas je strah za Melega da bilo šta rizikujemo, ali dobro je radio tako da je u konkurenciji — rekao je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама