Фудбал Фудбал/Вести

Degenek – Svi iz Knina navijaju za Zvezdu

Izvor: FK Crvena zvezda

U Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ u petak, 6. jula, predstavljen je Miloš Degenek.

Fudbaler koji je nastupao na svetskom prvenstvu u Rusiji biće u naredne tri godine štoper šampiona Srbije. Njega je najpre predstavio sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

— Naše novo pojačanje je Miloš Degenek, australijski reprezentativac rođen 1994. godine. Ostali smo bez Le Taleka i bez Frimponga i bilo je neophodno da dovedemo adekvatna kavlitetna pojačanja na toj poziciji. Miloš Degenek je zvezdaš iz zvezdaške porodice i verujem da će odigrati dugo godina dobro u Crvenoj zvezdi i da će biti pravo pojačanje za nas. Verujem da će profesionalno i srcem odraditi za Crvenu zvezdu dobar posao — rekao je Mrkela i dodao:

— I Le Talek i Degenek su  najpre igrali zadnjeg veznog pa su kasnije spušteni u odbranu. Znam ga i dok je igrao na poticiji veznog, mislim da može da bude vrhunski štoper, da napravi ozbiljnu karijeru na toj poziciji, a to što je igrao zadnjeg veznog može da mu pomogne. Mi smo tražili profil štopera koji ume da igra i od kojeg akcije mogu da se započnu. Za nas je prelazni rok sada uglavnom završen. U slučaju odlaska nekih igrača, već imamo spremnih rešenja da na te pozicije dovedemo adekvatne zamene. Ne bih o imenima, ima dosta ponuda za naše igrače, a kada će se i da li će se transferi desiti, videćemo — rekao je Mrkela.

Miloš je istakao da mu je veoma drago što je potpisao za Crvenu zvezdu.

— Velika mi je čast što sam u ovako velikom klubu, najvećem na Balkanu. Bilo je kontakata i ranije, pre par godina, ali tada se kockice nisu poklopile. Velika su očekivanja i kluba od mene, ali i mojih, da napredujem i pomognem klubu. Želimo da se plasiramo u Ligu šampiona i ostvarimo taj višedecenijski san navijača, ali idemo korak po korak. Čast mi je što sam ovde i radujem se početku utakmica, treninga i svega ostalog. Mogu da igram štopera, zadnjeg veznog i denog beka, to je dobro što mogu da igram na više mesta, ali štoper mi je glavna pozicija — rekao je Degenek.

Degenek je u nemačkoj igrao sa Filipom Stojkovićem.

— Lakše mi je što je Žule ovde jer sam sa njim igrao u Minhenu. Rekao mi je šta me ovde očekuje, koliki je pritisak da bismo ostvarili sve ambicije kluba i navijačke želje. Pričali smo u više navrata. Sa Hugom sam isto razgovarao i imali su samo dobre reči o Zvezdi. Hugo je ostavio dobar trag u Zvezdi, dosta golova je dao, ali iskreno, nije mi bilo teško da ga čuvam.

Degenek je nastupao i za reprezentaciju Srbije do 17 godina, i to za generaciju koja je na Evropskom prvenstvu u Litvaniji osvojila zlato, međutim Degenek nije nastupao na tom prvenstvu.

— Da li bi mi bila drugačija karijera da sam bio u Litvaniji? Ne znam, iskreno, ali ja sam zadovoljan dosadašnjim tokom svoje karijere. Bila bi svakako drugačija, ali možda ne bih igrao za Australiju, a sada igram i drago mi je što sam bio član Australije u Rusiji.

Degenek je potvrdio nakon pitanja novinara da gotovo svi iz Knina navijaju za Crvenu zvezdu.

— Rođen sam 1994. u Kninu, izbegli 1995, došli u Aranđelovac. Posle bombarodava smo otišli u Australiju, odselio se od kuće sa 14 godina da jurim svoje snove i postanem fudbaler. Sa 17 i po otišao sam u Nemačku i sa 22 debitovao za reprezentaciju Australije. Ne pričamo mnogo unutar porodice o tom vremenu jer je to težak period ne samo za nas nego za sve koji su izbegli. I bliža i šira porodica, rodbina, i za neke koje ne znam, svi su se javili i počeli da čestitaju. Odjednom sam dobio mnogo više rodbine i braće i sestara, pola tribine će biti moja rodbina. Ne šalim se, mnogo sam poruka dobio — rekao je Degenek.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама