Фудбал Фудбал/Вести

Vladan Milojević izvršio prozivku

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se posle zasluženog odmora, i odradili prvi trening u sezoni.

540-prozivka-37.jpg

U ponedeljak, 11. juna, trener Vladan Milojević izvršio je prozivku fudbalera, a potom i održao prvi trening. Na spisku fudbalera nalazi se 29 imena, a to su:

Milan Borjan, Nemanja Supić, Aleksandar Stanković, Miloš Gordić, Filip Stojković, Vujadin Savić, Abraham Frimpong, Stefan Hajdin, Strahinja Eraković, Srđan Babić, Marko Gobeljić, Nenad Krstičić, Nemanja Milić, Branko Jovičić, Slavoljub Srnić, Dušan Jovančić, Dejan Meleg, Aleksandar Pešić, Dejan Joveljić, Muhamed Ben, Damjan Gojkov, Milan Pavkov, Andrija Luković, Filip Bainović, Ze Markos, Veljko Nikolić, Aleksa Terzić, Stefan Cvetković i Vanja Vučićević.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević bio je zadovoljan elanom i raspoloženjem svojih igrača na prvom okupljanju, kao i rezultatima testiranja.

— Mislim da smo imali dovoljno vremena da se odmorimo. Lično se radujem što počinjemo ponovo da treniramo. Rezultati testiranja su dobri, što znači da su se igrači i odmorili ali i polako pripremali za obaveze koje dolaze. Videćemo kakav nam je roster, prva tri dana ćemo raditi u Beorgadu, u četvrtak putujemo na Zlatibor gde ćemo uraditi glavni deo priprema. Nakon toga sledi Austrija gde ćemo igrati četiri utakmice i 3. jula se vraćamo, i to je sasvim dovoljno vremena da se pripremimo i za prve utakmice, do tada ćemo znati protivnika. Igrači su vedri, raspoloženi. Nedostaju reprezentativci Radonjić i Rodić, kao i Stojković, Milijaš i Ben koji imaju produženi odmor, i njih brzo očekujemo — rekao je Milojević, koji je dodao i da je ponosan što je Crvena zvezda dala dva reprezentativca koji će braniti boje Srbije u Rusiji.

— Mogu da kažem da jesam ponosan jer Zvezda ima dva reprezentativca. To je potvrda i naše dobre sezone, i njihovog rada. Imamo puno igrača koji zaslužuju da igraju. Kolektiv uvek izbacuje pojedince. Puno mi je srce, nadam se da će dostojanstveno predstavljati Srbiju i Crvenu zvezdu.

Na spisku se nalaze i nedavno pristigla pojačanja.

— Pored Jovančića, i Meleg je sa nama, na našu radost. Igrač kojeg smo želeli i očekivali. Što se tiče odlazaka i dolazaka, biće ih. Da se ne ponavljam kao prošle godine, jedva čekam 1. septembar, do tada će se svašta pisati i govoriti. U ovom trenutku direktor Mrkela radi svoj posao jako dobro, on je na to fokusiran, a ja sam fokusiran na teren. Imamo i omladince koje ćemo priključiti, i videćemo kakav će spisak igrača biti za Austriju, a takođe i za Zlatibor. Spisak se menja iz dana u dan, i neukusno je da vam sada nešto kažem, videćete već u četvrtak. Voleo bih da se i Stoiljković priključi do četvrtka, voleo bih da imam sve igrače. Ali, prelazni rok je živa stvar, jasno mi je da ne može uvek da bude onako kako želim — konstatuje Milojević.

Crvena zvezda će vrlo brzo znati imena protivnika u kvalifikacijama, i trener ističe da će ekipa raditi naporno kako bi spremna dočekala prve utakmice.

— Moja filozofija je da smo prošlogodšnju sezonu arhivirali. Resetovaćemo se, jeste nam sada lakše jer je kostur ekipe sačuvan. Prirodno je i da su oni navikli na mene i moj stručni štab, kao i ja na njih, i samo sa te strane je lakše. Ali, svi krećemo od nule i predstoji nam rad. Nema se puno vremena, kvalifikacije kreću vrlo brzo i treba sve planski odraditi. Treninzi će biti naporni i zahtevni, igrači su ti koji treba da iznesu najveći teret. Oni su profesionalci i pokazali su koliko ljubavi imaju prema Crvenoj zvezdi i mislim da su motivisaniji nego prošle godine. Što se mene tiče, znate me dobro, znate da ne volim da dajem bombastične izjave, mogu samo da obećam da ćemo da radimo, da se trudimo i da damo sve od sebe. To nam je dužnost, a sve ostalo, hajde da ostavimo za kasnije — reči su Zvezdinog trenera Vladana Milojevića.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама