Фудбал Фудбал/Вести

Dejan Meleg predstavljen na Marakani

Izvor: FK Crvena zvezda

U utorak, 12. juna, na stadionu „Rajko Mitić“ predstavljeno je drugo pojačanje u novoj sezoni — Dejan Meleg.

Meleg je u Crvenu zvezdu stigao iz Kajzerija. Crvena zvezda i Meleg su i u prethodnim prelaznim rokovima pregovarali, ali do dogovora je došlo u aktuelnom prelaznom roku i Dejan će biti značajno pojačanje pred evropske izazove.

Dejana je najpre predstavio sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

— Zadovoljstvo mi je da predstavim naše drugo pojačanje Dejana Melega. Rođen je 1994. godine, radi se o igraču koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije i igraču sa kojim sam sarađivao u svim tim selekcijama. On je evropski šampion iz Litvanije 2013. godine, igrač velikog talenta i potencijala i očekujem da u Crvenoj zvezdi koji je pravi klub za njega taj potencijal iskaže do maksimuma i našim navijačima pokaže sav raskošan talenat koji poseduje — rekao je Mrkela, i dodao da će tokom narednih dana verovatno biti još pojačanja.

— Rešavamo i pitanje štopera, moguće je da ovih dana bude dogovoreno još neko pojačanje. Dovodimo samo igrače na pozicijama koje su deficitarne. Postoje i u našoj ligi igrači koji su kvalitetni, a nisu konstantno na radaru klubova. Jednog takvog smo i doveli, radi se o Dušan Jovančić. Nekim igračima je potrebno i vreme da sazreju, znamo ko je talentovan ali možda u tom trenutku nisu još spremni za klub poput Crvene zvezde. No, Melega smo svakako hteli i ranije, ali sada smo uspeli da se dogovorimo — rekao je Mrkela.

Dejan Meleg je sa Crvenom zvezdom potpisao ugovor na 3+1 godinu.

— Želeo bih da se zahvalim sportskom direktoru na lepim rečima, kao i da se zahvalim upravi što je omogućila da dođem ovde. Nadam se da ću u budućnosti uspeti da pokažem svoj talenat. Već sam odradio dva treninga sa ekipom, utisci su sjajni, većinu igrača sam poznavao i pre nego što sam potpisao. Prihvatili su me sjajno i zaista sam srećan. Ne mislim da je greška što nisam ranije došao u Crvenu zvezdu, razgovarali smo već u prethodna dva prelazna roka ali nismo uspeli da dođemo do dogovora. Sada sam uspeo da dođem u najveći klub na ovim prostorima i srećan sam zbog toga, mislim da je pravi trenutak — prve su reči Melega koji je odabrao dres sa brojem „8“.

— Znam ko je nosio osmicu pre mene. Kanga je stvarno ostavio dobre utiske u Crvenoj zvezdi, ali da nisam spreman ne bih ni uzeo ovaj broj. Ne bih mnogo o tome pričao, na meni je da naporno radim i rezultat će onda doći. Moja prirodna pozicija je iza špica, desetka, to sam igrao poslednje 3-4 godine. Mogu da igram i po strani, pričao sam o tome i sa Vladanom Milojevićem i sa Milanom Kosanovićem sa kojim sam dugo sarađivao u omladincima Vojvodine. Šest ili sedam godina smo bili zajedno i on najbolje poznaje moje kvalitete — rekao je Meleg na predstavljanju.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама