Košarka Košarka/Vesti

ANGT: Crveno-beli bolji od Bajerna

Izvor: KK Crvena zvezda

Juniori Crvene zvezde mts savladali su Bajern Minhen rezultatom 72:63 i ostvarili prvu pobedu u grupi A Adidas Next Generation turnira koji se održava u Beogradu.
Juniori Crvene zvezde mts savladali su Bajern Minhen i došli do prve pobede na ovogodišnjem učešću na Adidas Next Generation turniru koji se održava u Beogradu. Crveno-beli su bili bolji od Bajern Minhena rezultatom 72:63 i na taj način došli u situaciju da se bore za plasman u finale.
Juniori Crvene zvezde mts su slabije otvorili duel, pre svega napadački pošto su u prvoj deonici ubacili samo 12 poena. Međutim, rezultatski zaostatak se ekspresno topio u drugoj deonici jer su izabranici Bojana Đerića zaigrali znatno agresivnije u odbrani i to im je donelo mnogo poena u tranzicionoj igri. Zaostatak od četiri poena, pretvorio se u plus od devet poena na poluvremenu – 26:35.
Zvezda je preuzela kontrolu nad utakmicom. Agresivna odbrana bila je recept za pobedu, a izuzetni šuterski dan imali su Lazar Vasić i Bojan Tomašević koji su meč završili sa šest ubačenih trojki iz 12 pokušaja. Vasić je bio najefikasniji akter utakmice sa 15 poena, a po 14 su postigli pomenuti Tomašević i Nemanja Popović koji je pridodao i sedam skokova.
U subotu od 13 časova u dvorani ”Aleksandar Nikolić” crveno-beli juniori će igrati protiv Stela Azure koja je ostvarila dve pobede u grupi A. Crveno-beli će pred sobom imati izrazito težak zadatak da se plasiraju u finale Evrolige, ali ne i nemoguć. Zato im je podrška navijača potrebna.
Crvena zvezda mts – Bajern Minhen 72:63 (12:16, 23:10, 15:17, 20:22)
Crvena zvezda mts: Mašić 4, Manojlović, Jovanović 2, Popović 14 (7sk), Lakić 6 (9sk, 7as), Vasić 14, Paunović 9 (6sk), Radaković 2, Tomašević 14, Čojbašić 4.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama