Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crvena zvezda savladala Zlatibor

Izvor: zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su ekipu Zlatibora u 4. kolu Superlige Srbije rezultatom 102:64.

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su ekipu Zlazibora u 4. kolu Superlige Srbije rezultatom 102:64. Crveno-beli su nametnuli ritam na samom početku i čvrstom odbranom dobili lake poene iz tranzicije.
Protok napada je bio dobar, a najbolji svedok toga je šest pogođenih trojki u prvoj deonici i čak osam asistencija. Zvezda je u prvom kvartalu ubacila 30 poena i gotovo rešila svako pitanje pobednika.
Crveno-beli su imali čak pet dvocifrenih igrača u svojim redovima, a najefikasniji bio je Nikola Jovanović sa 17 poena.
Aleksa Radanov je preciznim šutem za tri poena najavio veoma efikasnu četvrtinu. Crveno-beli su imali sjajan protok lopte u napadu i nakon trojke Branka Lazića poveli 19:7 polovinom prvog perioda. U istom ritmu su nastavili igrači Crvene zvezde, motivisani Zlatibor nije imao rešenja da uspori napad Zvezde. Ročesti je sjajno diktirao ritam, a gde je on stao nastavio je Filip Čović. Na kraju prve deonice Zvezda je na svom kontu imala 30 poena i vodila 11 razlike – 30:19.
U drugom kvartalu je opao ritam utakmice što je više odgovaralo gostima. Zlatibor je uspeo da uspori napade Crvene zvezde, ali ne i da rezultatski ugrozi visoko vođstvo. Poeni uz faul Feldina i pogodak Omića vratili su izabranicima Dušana Alimpijevića dvocifreno vođstvo (39:25).
Čvrstom igrom u odbrani crveno-beli su gradili prednost. Trojka Marka Kešelja donela je najvećih plus 18 u završnici druge deonice – 47:29. Zlatibor je tek za pola koša smanjio prednost Zvezde na poluvremenu, ali su u treću deonicu crveno-beli ušli silovito.
Pogađao je Alen Omić, a odbrana i dalje bila snažna što je donelo igru u tranziciji. Nakon pogodaka Filipa Čovića sa linije penala, a potom je Janković pogodio uz faul. Zvezda je stekla plus od 24 poena i polako lomila otpor rivala – 59:35.
Činilo se da je tada svako pitanje pobednika rešeno, a česte rotacije trenera Dušana Alimpijevića držali su visok intenzitet u igri Crvene zvezde. Svi igrači su dobili priliku i iskoristili je na pravi način. Publika u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ nagrađena je novom stotkom u režiji Crvene zvezde. Nju je na semafor na minut pre kraja postavio Filip Čović.
U sledećem kolu koje je na programu u ponedeljak, crveno-beli će gostovati u Pančevu ekipi Tamiša.
Crvena zvezda mts – Zlatibor 102:64 (30:19, 18:12, 29:22, 25:11)
Crvena zvezda mts: Čović 14 (5as), Kešelj 11, Davidovac, Lazić 12, Radanov 8, Dobrić, Feldin 9, Janković 9, Ročesti 10 (8as), Omić 10 (9sk), Lesor 2, Jovanović 17 (6sk).

Dušan Alimpijević:

”Važno je da na svim utakmicama do kraja ove sezone igramo i završavamo ih na ovakav način. Svima je jasno. Danas na 30 razlike, igrač se baca po terenu, idemo na ofanzivni skok, gradimo i stalo nam je. Najveće probleme koje smo imali tokom čitave sezone, imali smo ih zbog merenja protivnika i motivacije igrača.

Kada nosiš dres Crvene zvezde, nije važno ime protivnika jer si obavezan da se boriš. Želimo da poštujući sve protivnike dođemo do finala domaćeg prvenstva”

Nikola Jovanović:

”Čestitao bih Vanji Guši i njegovoj ekipi na ovoj utakmici. Igrali smo korektno u napadu i odbrani pokušavajući da izvršimo zadatke koje nam je trener dao”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама