Хокеј Хокеј/Вести

Selekcija Srbije učestvuje na Finsen Kupu ovog vikenda

Ovog produženog vikenda, 13., 14. i 15. aprila uputićemo se u Bavarsku, tačnije, nekih 27 km prema Minhenu od Garniša, na ovogodišnji Finsen Kup hokeja na ledu.

Na poziv organizatora Kupa, gospodina Seppo Alader – a, odgovorilo je čak deset ekipa, koje će predstavljati svoje države, a među kojima se nalaze Nemačka, u kojoj će Kup i biti održan, zatim Amerika, Rusija, Finska, Hrvatska, kao i Srbija.

Momci rođeni nakon 2000. godine, uključujući mogućnost učešća tri igrača par godina starijih, činiće selekciju koja broji 17 hokejaša, koji će predvođeni trenerom Juloskim krenuti na Kup, dok će ih pratiti i g. Vojin Koljenšić, kao tehnički vođa selekcije.

Interesantno je napomenuti činjenicu da će g. Alader, osim u ulozi organizatora, na Kupu biti i skaut, te će hokejaše koji se prema njegovom mišljenju na turniru značajnije istaknu, preporučiti klubovima u Skandinaviji, poput onih koji se nalaze u Češkoj, kao i u još čak šest do sedam država pored.

Koliko se radujemo učešću na Finsen Kupu, u prilog govori i činjenica da će zajedno sa selekcijom Srbije, putovati i roditelji hokejaša, koji će poneti i rikvizite Crvene zvezde i naći se kao podrška našem timu, dok će ujedno pomoći popularizaciji i zastupljenosti srpskog hokeja.

Nadamo se da ćete zajedno sa nama uživati u izveštajima.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама